Zaujímavosti

Dutá Zem a konšpirácie. 3. časť

dutá zem konšpirácie

videní: 1.8K

Pokračujeme treťou časťou článku, ktorá je zároveň poslednou zo série Dutá Zem a konšpirácie. Pozrieme sa spoločne na Koreshov kult či cestu do stredu Zeme. Ste pripravení?

Jedným z najnotorickejších zástancov teórie dutej Zeme bol Cyrus Read Teed, ktorý celú teóriu posunul ešte ďalej, ako myslitelia pred ním. Vyhlásil, že Zem bola kompletne dutá guľa, vnútri ktorej žila veľkolepá ľudská civilizácia. V štáte Florida potom založil sektu a sám seba vyhlásil za Koresh, akéhosi mesiáša. V roku 1908 však zomrel. Niektoré z jeho myšlienok sa dali s uplatnením matematiky a fyziky vedecky podložiť. Hneď niekoľko vedcov sa týmto myšlienkam po jeho smrti venovalo ďalej.

V roku 1970 sa objavila hrubo upravená satelitná fotografia Zeme, ktorá bola použitá na to, aby preukázala existenciu „diery na póle“. Fakt, že boli navštívené oba póly hneď niekoľkokrát, však zástancov tejto teórie nijako od zverejnenia neodradila.

Je celkom ironické, že jedna z najpresvedčivejších verzií tejto konšpiračnej teórie nepochádza od nejakého vedca, ale od svetoznámeho spisovateľa Julesa Verna. Vo svojej slávnej knihe Cesta do stredu Zeme, ktorá bola vydaná v roku 1864, Verne popisuje sieť tunelov, ktoré vedú zo zemského povrchu do podzemných jaskýň, kde v podzemnom mori žijú prehistorické bytosti. Veľa rokov si vedci mysleli, že táto myšlienka je smiešna a že by tak hlboko pod zemou a ďaleko od slnka nič žiť nemohlo. Nedávny výskum však ukázal, že podzemné vstupy, ktoré vedú hlboko do stredu Zeme, naozaj existujú a že v nich prekvitá viac foriem života, než si predtým vedci len dokázali predstaviť. Nájdeme tam napríklad baktérie živiace sa skalami a rôzne druhy hmyzu, ako napríklad mnohonožky a škorpióny, a to mnohokrát na miestach takmer dva kilometre pod povrchom. Prehistorické stvorenia, ako napríklad plesiosaurus alebo vysoko vyvinuté ľudské bytosti, tam však zatiaľ nenašli. Objavy týchto jednoduchých foriem života takto hlboko v podzemí nás však robia stále viac a viac zvedavými. Kto vie, či sa vďaka pokrokom vo vede ďalej do stredu Zeme nakoniec nepozrieme?

Zdroj: Wiki | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov