Zaujímavosti

Lietajúce taniere a mimozemšťania (1. časť)

lietajúce taniere

videní: 1.4K

O existencii mimozemských foriem života špekulovali už v devätnástom storočí spisovatelia ako napríklad Jules Verne. Avšak už v druhej polovici minulého storočia sa existencia mimozemšťanov stala rozšíreným presvedčením. Zostáva však niekoľko otázok: Existujú? Precestovali milióny svetelných rokov, aby nás navštívili? Prišli náhodne alebo o nás vedeli vopred? A utajujú svetové vlády týchto návštevníkov? Mimozemšťania nás fascinujú už niekoľko desaťročí. Väčšmi sa však o nich zaujímajú aj rôzni konšpirátori. V rámci viacdielneho článku sa spoločne pozrieme na – okrem iného – Roswellský incident.

Roswellský incident z roku 1947 zostáva jednou z najlákavejších epizód v rámci výskumu UFO. Pre mnohých totiž slúži ako preukazujúci dôkaz, že mimozemšťania naozaj existujú, že cestujú vo vesmírnych lodiach a že boli aj u nás, na Zemi.

Všetko začalo v roku 1947, keď pilot menom Kenneth Arnold vyhlásil, že videl niekoľko predmetov lietajúcich ako „husi“ oblohou v blízkosti hory Mount Rainier v štáte Washington. Ich pohyb opísal ako „podobný tanieru odrážajúcemu sa od vodnej hladiny“. Novinár, ktorý o tomto pozorovaní písal, potom vymyslel termín „lietajúci tanier“, aby tento objekt opísal, a od toho času je používaný ako neformálne označenie pre UFO – neidentifikovaný lietajúci objekt (z anglického Unidentified Flying Object).

To, či tieto predmety naozaj existujú, a to, či Arnold hovoril pravdu, bolo mnoho rokov predmetom veľkých špekulácií. Čo sa však dialo niekoľko týždňov potom, len v mnohých utvrdilo domnienku, že tu mimozemšťania naozaj boli a že americká vláda z dôvodov, ktoré nikdy nikomu neoznámila, túto návštevu popiera a tají.

Núdzové pristátie? Začiatkom júla 1947 si rančer William „Mack“ Brazel, ktorý sa práve prechádzal po pozemkoch v blízkosti mesta Corona v americkom štáte Nové Mexiko, všimol veľké množstvo zvláštne vyzerajúcich trosiek. Informoval o tom šerifa Wilcoxa z grófstva Chaves a ten v domnienke, že ide o vojenské cvičenie odovzdal informáciu základni amerického letectva v Roswelli. O tom však v druhej časti článku.

Zdroj: nbcnewstopdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov