Foto

Medveď ako masér, či presun budovy: 10 historických fotografií

Medveď ako masér, či presun budovy: 10 historických fotografií

videní: 2.2K

Lepšie raz vidieť, ako stokrát počuť. Ak by sme ti povedali, že niektorí kočovní cigáni mali na masáže zviera (konkrétne medveď), zrejme by si nám neuveril. Zrejme by si nám neveril ani vtedy, ak by sme ti opisovali presun budovy spred viac ako 30 rokov. Preto tu máme týchto 10 historických fotografií. 🙂

Veru, medveď ako masér. Kočovní cigáni mali zaujímavé spôsoby, ako zaujať, ľudí. 🙂 No zvyšných 9 historických fotografií nie je zaujímavých o nič menej.

1. Quagga, 1870

hist_foto_10

Quagga bol druh zebry, ktorý pôvodne žil v Južnej Afrike, až kým nedošlo k úplnému vyhynutiu druhu na konci 19. storočia. Toto je údajne jediná dochovaná fotografia. No v poslednom čase sa vedci začínajú rozchádzať v názoroch, či tento druh skutočne vyhynul.

2. Klobúky, New York, 1939

hist_foto_9

3. Fotka pod vodou, 1938

hist_foto_8

Túto fotografiu zachytil fotograf Bruce Mozert, ktorý je odbornou verejnosťou považovaný za pioniera fotografií pod hladinou.

4. Akustický lokátor, 1914 – 1918

hist_foto_7

Americké jednotky počas prvej svetovej vojny vyfasovali nový ultramoderný prístroj: zvukový lokátor, ktorý je de facto praotcom radarov.

5. Ronald Reagan ešte ako hollywoodsky herec, 1941

hist_foto_5

Ronald Reagan bol síce jubilejným 40. prezidentom Spojených štátov, no predtým mal kariéru úspešného hollywoodskeho herca, ktorý hral vo viac ako 50-tich filmoch.

6. Počítač prvýkrát porazil majstra šachu, 1997

hist_foto_6

V odvetnom zápase medzi Garry Kasparovom a aktualizovaným šachovým superpočítačom s názvom Deep Blue v roku 1997 došlo k niečomu, čo čakal len málokto: šachový majster našiel svojho prvého premožiteľa s umelou inteligenciou.

7. Svadobná fotografia Marilyn Monroe z prvého manželstva, 1942

hist_foto_4

Hollywoodska femme fatale, Marilyn Monroe, sa prvýkrát vydala vo veku len 16 rokov, v roku 1942. Jej prvým mužom bol policajt z Los Angeles, James Dougherty. Spoznali sa v januári 1942 a svadba sa konala v júni toho istého roku, len pár dni po jej 16-tych narodeninách.

8. Akrobati balansujú na vrchole Empire State Building, 1934

hist_foto_3

Na fotografii sa nachádzajú akrobati Jarley Smith, Jewell Waddek a Jimmy Kerrigan. Tento nebezpečný kúsok na vrchole Empire State Building sa odohral 21. augusta 1934. Dokonca existuje aj video!

9. Presun budovy, ktorá váži 7.600 ton, Rumunsko, 1987

hist_foto_2

Počas komunistickej éry v Rumunsku boli v každom meste typické panelové bytovky. Avšak pri plánovaní majestátneho bulváru v meste Alba Iulia si orgány uvedomili, že jedna z týchto budov sa dostala do cesty. Riešenie? Rozdelili ju na 2 a jednu polovicu jednoducho presunuli na druhú stranu cesty pomocou koľajníc a kolies. Počas presunu sa v bytovke nachádzalo 80 rodín, voda a elektrika ostali zapojené. Dokonca sa hovorí, že jedna z obyvateliek budovy dala na balkón pohár vody, z ktorého sa pri presune nevyliala ani kvapka.

10. Kočovní cigáni a ich medveď – masér, 1946

hist_foto_1

Zdroj: BrightSide | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov