Zaujímavosti

Záhadné zmiznutie letu MH370: 4. časť

Záhadné zmiznutie letu MH370

videní: 1.2K

Prinášame vám štvrté pokračovanie článku s názvom Záhadné zmiznutie letu MH370. Čo sa reálne so zmiznutým letom s označením MH370 stalo, do dnes nie je úplne jasné. Wise a určitá skupina odborníkov z oblasti letectva, však prišla so vcelku šokujúcou teóriou, ktorá dáva a v podstate aj nedáva zmysel. Aj o nej sme písali v predchádzajúcich častiach článku. Vitajte vo finále – pri štvrtej časti článku.

Je všeobecne známe, že kozmodróm Bajkonur ležiaci v Kazachstane, si prenajímajú Rusi za účelom odpaľovania svojich rakiet do vesmíru. Okrem toho však kozmodróm disponoval dráhou dlhou cez 4,5 kilometra, na ktorej mal kedysi pristávať raketoplán Buran, ruská verzia amerického raketoplánu Space Shuttle, ktorý bol zrušený v roku 1993. Bajkonurská runway je jediná na svete špeciálne vybudovaná pre lietadlá s automatickým pristávacím systémom. A práve Boeing 777 takýto systém mal. Znamenalo to, že aj človek, ktorý s lietadlom nevie lietať, je schopný s ním bezpečne pristáť.

Bajkonur sa však nachádza na pláni uprostred ničoho. Len ťažko tam schováte niečo také veľké ako lietadlo Boeing 777 a aj keby, únoscovia by mali len 90 minút na to, aby ho schovali skôr, než vyjde slnko. Wise po bližšom preskúmaní satelitných materiálov zistil, že obrovský chátrajúci hangár, ktorý bol pôvodne plánovaný pre raketoplán Buran, bol zbúraný. Na jeho mieste dnes leží len hromada sutiny zhruba o veľkosti lietadla Boeing 777. Podľa neho by práve tam mohlo byť lietadlo schované.

Wise však nemôže poskytnúť akýkoľvek motív k únosu. Treba však podotknúť, že ako počas vojny vo Vietname, tak aj počas druhej svetovej vojny Sovieti brali zajatcov ako z radov amerických, tak aj spojeneckých vojsk. Brali hlavne ľudí s technickou špecializáciou. Ak bol vzduch v lietadle opäť natlakovaný na prirodzené hodnoty, získali Rusi 20 špecialistov na maskovacie technológie, ktorí teraz vyvíjajú nové maskovacie systémy pre ruské lietadlá. Vcelku uletená teória. Môže byť však pravdou?

Zdroj: Wiki | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov