Zaujímavosti

Disponujú vašim telefónnym číslom: Donald Trump (2. časť)

Trump

videní: 1.4K

Pokračujeme druhou časťou článku s názvom Disponujú vašim telefónnym číslom: Donald Trump. Aby sme zbytočne nestrácali čas, poďme rovno tam, kde sme skončili v rámci prvej časti.

Bezpečnostná firma Crowstrike, ktorá už predtým vyšetrovala hackerské útoky na Biely dom, Pentagon a na ministerstvo zahraničia, tiež usúdila, že útoky na DNC prišli z Ruska. Zistila, že v sieti DNC boli prítomní dvaja rôzni hackeri s väzbami na informačné služby.“ To Trump nechcel pripustiť, a tak na miesto toho naviedol ruských hackerov na Hillary Clintonovú a jej kontroverzný emailový účet. Povedal: „Rusko, ak počúvate, dúfam, že nájdete tých chýbajúcich 30 tisíc správ.“

V septembri roku 2016 potom americká informačná skupina jednomyseľne obvinila Rusov, že stoja za hackerskými útokmi na DNC. Trump však pokračoval vo svojom: „Mohlo to byť Rusko…“

Riaditeľ Trumpovej kampane P. Manafort bol obvinený z prijatia miliónov dolárov v hotovosti za to, že bude presadzovať ruské záujmy, čo obnášalo aj záležitosti ohľadom oligarchu so silnými väzbami na ruského prezidenta V. Putina. Kým Manafort vieodl kampaň, Republikánska strana otočila vo svojej rétorike ohľadom konfliktu na Ukrajine a skončila s protiruskou náladou. Týždeň pred voľbami však unikli ďalšie informácie. Tentokrát išlo o správu odovzdanú FBI. V správe, ktorá čerpala z početných ruských zdrojov, stálo, že Putinov režim Trumpa podporuje už minimálne 5 rokov. Písalo sa v nej, že ruské informačné služby Trumpa počas jeho návštev skompromitovali a že majú dosť materiálu na to, aby ho vydierali. Počiatočný prieskum týchto tvrdení, ktorý bol vykonaný bývalým úradníkom MI6 Ch. Steelom, však bol financovaný z kampane Clintonovej, ktorej zjavným cieľom bolo zdiskreditovať republikánskeho kandidáta.

Keď na svetlo sveta vyšla nahrávka z roku 2005 Access Hollywood (Vstúpte do Hollywoodu), na ktorej sú počuť Trumpove obscénne narážky na ženu, ktorá ohrozila jeho kandidatúru, objavili sa na serveri WikiLeaks ďalšie tisíce mailov Hillary Clintonovej. V decembri vydalo americké ministerstvo vnútra spolu s FBI správu, v ktorej zverejňuje výsledky vyšetrovania ruských väzieb na hackerské útoky. Vtedajší prezident B. Obama potom nechal vyhostiť 35 ruských diplomatov a pritvrdil na sankciách proti Rusku. V tom čase však už bol Trump zvolený za prezidenta. Pokračujeme treťou a zároveň záverečnou časťou článku.

Zdroj: cnbc topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov