Zaujímavosti

Viera v reinkarnáciu: 1. časť

reinkarnáciu

videní: 1.4K

Prinášame vám ďalší článok o posmrtnom živote. Viera v reinkarnáciu sa objavuje už v najstarších náboženstvách, ako napríklad v egyptskom, gréckom, hinduistickom, budhistickom a taoistickom, ale aj v afrických náboženstvách a kmeňoch južnej Ameriky a v Oceánii. Poďme sa spoločne pozrieť na článok – konkrétne prvú časť – Viery v reinkarnáciu. Viete, aké základné postupy k viere v posmrtný život na svete máme rozvinuté? Taktiež sa pozrieme na reinkarnáciu Dalajlámu.

Človek už od stvorenia sveta vzdoroval myšlienke smrteľnosti. Či už ide o biologický inštinkt, náboženské otázky, alebo psychické obavy, isté je, že nechceme prijať fakt, že keď príde moment smrti, všetko sa definitívne skončí. Na veľkú otázku o tom, či existuje život po smrti, existujú tri základné prístupy: materialisticko-humanistický prístup, ktorý rezolútne odmieta existenciu života po smrti. Ďalej semitsko-hamitský pohľad, podľa ktorého ľudia veria v nesmrteľnosť duše, a východná názorová vetva, ktorá verí v cyklus reinkarnácie až po dosiahnutie určitej formy oslobodenia alebo najvyššej formy vnímania.

Bodhisattva je výraz, ktorý sa používa na označenie niekoho, kto nasleduje Budhovu cestu obdivuhodným spôsobom, niekoho, kto sa venuje hľadaniu najvyššieho osvietenia. Tibetský budhizmus uznáva, že bodhisattva sú medzi nami, a môžeme ich identifikovať. Postava tibetského dalajlámu reprezentuje tento ideálny princíp a v súčasnosti je 14. krát prevtelená do osoby s menom Tenzin Gyatso. Podľa tohto náboženstva po smrti dalajlámu jeho vedomie čaká počas 49 dní, kým sa znova prevtelí do tela dieťaťa, preto už od narodenia môžeme u takého to dieťaťa pozorovať výnimočný charakter.

Pozrime sa teraz na Teóriu karmy. Život a smrť po sebe nasledujú v neustálom cykle, to znamená, že človek sa rodí a umiera bez prestávky. Podľa jedného zo základných princípov tohto náboženstva skutky a myslenie ľudí zanechávajú stopy v ich podvedomí, ktoré sa prejavia v ďalšom živote. O teórii karmy, znepokojujúcom prípade Swarnlata Mishra či reinkarnácii Gwen McDonaldovej si prečítate v druhej časti článku s návzom Viera v reinkarnáciu.

Zdroj: rodnaya topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov