Foto

Modré mesto v Indii, o ktorom si určite ešte nepočul


videní: 2.1K

“Začiatkom marca som absolvoval dvojtýždňový výlet do Indie, tesne pred uzamknutím krajiny kvôli pandémii COVID-19. Bolo pre mňa obrovským šťastím, že som sa do Vietnamu vrátil naozaj včas. Dlho som rozmýšľal o návšteve takzvaného modrého mesta Jodhpur v Indii. Keď som sa tam konečne dostal, modré mesto ma nesklamalo, práve naopak.”

Jeho úchvatnosť spočíva v sýtych modrých odtieňoch budov a domov. Modrosť nie je všade viditeľná. Keď sa však prejdeš po starom meste pod úpätím pevnosti Mehrangarh, môžeš si všimnúť nádherné modré domy.  Odtieň je rôzny, od Indiga, Cerulean, nebeskej modrej po perzskú modrú alebo kobaltovú farbu. Nečakaj, že modrý odtieň domov v Jodhpur je úplne nádherný ako modré uličky v Chefchaouen. Ľudia nemaľujú svoje domy modrou farbou na turistické účely. Preto ich často nájdeš znečistené, špinavé a uličky sú pokryté exkrementami od kráv. Aj vďaka tomu je toto indické modré mesto zaujímavé a tak autentické, že naňho budeš ešte veľmi dlho spomínať. Najlepšie, ako spoznať uličky mesta Jodhpur je vydať sa skoro ráno na prechádzku, keď ešte domáci obyvatelia spia. Pri tejto príležitosti si môžeš vytvoriť tiež nádherné fotografie modrých fasád a časom poznačených budov bez toho, aby niekto rušil tvoje zábery.

Pohľad na modré mesto z vtáčej perspektívy, ktorý ma priviedol až na vrchol kopca

Ak chceš navštíviť Jodhpur a Indiu, urob tak v zime alebo na jar za jasnejšej oblohy a znesiteľného počasia

Poetická modrá brána a časom poznačená stena

 

Bližšie k úpätiu pevnosti leží viac a viac modrých domov, ktoré si turisti môžu prezrieť

Miestni ľudia sú priateľskí a nemajú problém, ak fotografuješ pred ich domami

Stratenie sa uprostred modrej uličky môže byť v Jodhpur celkom skvelé

Každodenný život ide ďalej, či už s turistami alebo bez nich. Návštevníci sa len túlajú a ženú za krásnym výhľadom na modré mesto.

Môžeš ľahko spoznať, ktorý dom je najnovší v tejto oblasti. Niektorí majitelia domov ti dokonca umožnia vyliezť na ich na strechu a fotografovať. Musíš im však zaplatiť malé množstvo peňazí

Vo vzduchu je letná atmosféra a pokoj

Zdroj: BoredPanda topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov