Zaujímavosti

Kruhy v obilí: Záhadné obrazce sa objavujú už desiatky rokov – 2. časť

kruhy v obilí

videní: 1.7K

Pokračujeme druhou časťou článku o kruhoch v obilí ako o záhadných obrazcoch, ktoré sa pravidelne objavujú v Spojenom kráľovstve v období žatvy. Od určitého času, ako sme upozornili aj v rámci prvej časti článku, sa začali tieto záhadné útvary objavovať po celom svete. V roku 1991 sa zdalo, že sa prišlo záhade na koreň bolo to v čase, keď sa dvaja páni menom Dong Bower a Dave Chorley, farmári z grófstva Hampshire priznali, že stoja za týmito kruhmi. Nebolo to však úplne tak, ako sa zdá…

Už už sa zdalo, že záhada podivných obrazcov,  ktoré sa v pšeničných poliach zobrazovali v období žatvy, bude vyriešená. Malo ísť o dobre premyslený plán na oklamanie dôverčivých ľudí. Ibaže postupne niekoľko indícií vyvrátilo priznania Donga Bowera a Davea Chorleyho k skutku. Na jednej strane bolo nepravdepodobné, že by títo dvaja farmári dokázali za jedinú noc zrealizovať také veľké obrazce. A dalo sa pochybovať aj o tom, že by sa také zložité obrazce zrodili v mozgoch ľudí so základným vzdelaním. Bower a Chorley v snahe obhájiť svoje tvrdenia boli ochotní zopakovať obrazce pred odborníkmi. Vedci sa tak mohli na vlastné oči presvedčiť o nepresnosti ich vyhotovenia, kruhy neboli také dokonalé a boli zle vymedzené. A tak záhada pretrváva. Na druhej strane je mnoho ľudí, ktorí sú presvedčení, že kruhy v obilí sú dielom mimozemskej inteligencie. Zástancovia tejto teórie sa opierajú o fakt, že ich vytvorenie si vyžaduje nielen rozsiahle poznatky z fyziky, astronómie a matematiky, ale aj špeciálnu, nám neznámu technológiu.

Okrem vzniku kruhov sa vynára aj ďalšia nevyriešená otázka – technika, ktorá bola použitá na vytvorenie dokonalých obrazcov v tak krátkom čase na úrovni zeme bez jasnej predstavy o tom, čo kreslíme. Všetky uskutočnené štúdie dokazujú, že klasy nikdy nie sú skosené, ale iba stlačené, pričom stonka zostáva nedotknutá. Navyše v oblastiach, kde sa vyskytujú záhadné kruhy, je vždy prítomná chemická či elektromagnetická anomália. Dozvieme sa niekedy viac o týchto záhadných útvaroch a ich význame?

Zdroj: topdesat | weirddarkness

 

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov