Zaujímavosti

Spozorovania UFO: Roswell v roku 1947

Spozorovania UFO: Roswell v roku 1947

videní: 2.8K

Pokračujeme druhou časťou článku o spozorovaniach UFO. Prvý sme ukončili tým, že veľkú explóziu v Rusku mohla spôsobiť práve mimozemská loď. V „ponuke“ vysvetlení, boli dve možnosti: pokiaľ explóziu pôsobilo mimozemské teleso, buď sa mohlo jednať o meteroid, alebo o nejaký druh kozmickej lode. Čo sa tam vlastne v roku 1908 stalo? Záhadná udalosť sa však nestala len v Rusku.

Pri obhliadke miesta vedci – znie to neuveriteľne – nenašli žiadne trosky ani nič netypického. To znamená, že to, čo spôsobilo náraz, sa pri explózii úplne vyparilo do atmosféry. Alebo bolo z miesta dopadu odnesené. K úradnému vyšetrovaniu došlo až v roku 1927, skoro 20 rokov po katastrofe. To – samozrejme – ponecháva veľký priestor pre rôzne vysvetlenia.

Veľmi podobná situácia sa zopakovala aj na inom mieste, kde údajne došlo k pádu UFO. Nenašli sa žiadne dôkazy. Lokalita leží v blízkosti Roswellu v Novom Mexiku. Tam sa v roku 1947 stalo niekoľko nezávislých osôb svedkami pádu neznámeho lietadla priamo do púšte. Po udalosti vydali úrady oficiálne oznámenie, že tam došlo k zrúteniu UFO. Považuje sa to za jediný príklad podobného prehlásenia. Krátko na to však bol oznam stiahnutý a odvolaný a označený za neautentický. Ofociálne oznámenie bolo zmenené na registráciu skutočnosti, že došlo k havárii vývojového pokusného balónu určeného na metrologické účely. Správa však odporovala osobným hláseniam očitých svedkov, ktorí tvrdili, že objavili trosky mimozemského lietajúceho prostriedku, a dokonca videli aj mŕtvoly mimozemšťanov.

Tieto výpovede v podstate dosvedčovali aj pôvodné správy americkej armády a zrejme by ich mohol dosvedčiť i filmový záznam, ktorý sa objavil v roku 1995, ktorý má zachytávať pitvu mimozemšťana po údajnej havárii. Mnoho ľudí považuje zvláštne udalosti spojené s roswellskou lokalitou za jasné dôkazy tak existencie mimozemšťanov, tak aj vládne konšpirácie za utajenie.

To však nie je všetko. Podobné udalosti sa diali aj naďalej. Taktiež bez vysvetlenia, ktoré by ľudí uspokojilo. Aj na ne sa pozrieme v treťom článku Spozorovania UFO.

Zdroj: syfy | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov