Zaujímavosti

Diabol z New Jersey – 2. Časť

diabol

videní: 1.9K

Prinášame vám pokračovanie článku Diabol z New Jersey – 1. Časť. V rámci prvej časti sme sa pozreli do Leeds Point a legendu o stvorení diabla.

Prízrak sa však začal zjavovať v New Jersey Pine Barrens a to predovšetkým v troch vymedzených obdobiach: pred rokom 1909, v týždni od 16. Do 23. Januára 1909 a po roku 1909. Udalosti boli potvrdené písomnými svedectvami. Poďme sa spoločne pozrieť, čo sa v tom čase v New Jersey vlastne dialo.

Pred rokom 1909 dochádzalo k stretnutiam s nadprirodzeným tvorom veľmi často. Diabla napríklad spozoroval Joseph Bonaparte – brat  Napoleona a bývalý španielsky kráľ, či známa osobnosť obchodného námorníctva komodor Stephen Decatur, ktorý na letiaceho tvora dokonca vystrelil z dela, ale nespôsobil mu žiadnu viditeľnú ujmu.

V rokoch 1840 až 1841 sa vyskytlo množstvo správ o hospodárskych zvieratách, ktoré boli zabité neznámou šelmou. Táto šelma údajne vydávala hrôzostrašné neľudské neprirodzené zvuky a zanechávala za sebou podivné stopy. 19. Storočie pokračovalo a poplašné správy sa množili. Tajomný predátor bol spozorovaný, ako z fariem odnáša dobytok. Ľudia sa po zotmení neodvážili opustiť svoje domovy. Následne 16. Januára prepukol obzvlášť dramatický týždeň – do 23. Januára spozorovalo diabla viac ako tisíc ľudí a jeho stopy sa našli v celej oblasti South Jersey a Filadelfie. Popisy sa od seba líšili, avšak zhodovali sa v tom, že tvor dokáže lietať a škrieka tak, že ľuďom naskakuje husia koža. V snehu zanechával zvláštne stopy. Stopári si s nimi lámali hlavu, bolo zrejmé, že nikdy ani len čo si podobné nevideli. Stopy viedli i cez strechy domov a stromy. Všetky psy, toré boli použité na stopovanie v stopovaní odmietali pokračovať.

Po roku 1909 sa tvor objavoval znova, ale už menej často. Pokles jeho výskytu možno spôsobila okolnosť, že v spoločnosti prišiel do módy cinizmus. Ľudia si viac a viac veci premysleli skôr, ako ich zverejnili, aby sa nezosmiešnili.

Nevieme však, odkiaľ ani prečo záhadný tvor prichádza, ale zdá sa, že skutočne existuje.

Zdroj: wallpaperaccess | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov