Zaujímavosti

Wendigo: Tí, čo prevliekajú kožu 1. časť

wendigo

videní: 2.1K

Utah v USA je domovom početných podivných udalostí a nadprirodzených bytostí, z nich ku najstrašidelnejším rozhodne môžeme zaradiť „wendigo“ alebo tiež „skinwalkers“ – názov by sa dal voľne preložiť ako „tí, čo prezliekajú kožu“. Otázka ich existencie stále mätie a zároveň ohromuje obyvateľov tejto časti USA. V tomto článku sa spoločne pozrieme na poriadne divný príbeh, ktorý zažila 4 členná rodina v roku 1983 na ceste číslo 163.

Písal sa rok 1983. 4 členná rodina sa vracala z Wyomingu z návštevy u priateľov. Najkratšia cesta viedla po ceste číslo 163. A keďže k priateľom sa ňou dalo dostať vcelku jednoducho, nevideli dôvod, aby pri ceste naspäť použili inú cestu. Až neskôr sa rozhodli prehovoriť o tom, čo sa v tú noc vlastne stalo.

Temnou nocou cestovali osobným automobilom niekoľko hodín, bez toho, aby stretli čo i len živej duši. Otec udržoval stálu rýchlosť, dokým si nevšimol, že nie sú sami. Všetci sa obzreli a o kus ďalej za sebou spozorovali svetlá. Pokračovali však v jazde s cudzími svetlami za sebou na dohľad. Dokonca sa hneď cítili lepšie, že majú niekoho za sebou, kto by im v prípade poruchy auta vedel pomôcť. Svetlá však náhle zmizli. Dcéru Frances to znepokojilo natoľko, že sa spýtala otca, či sa neotočia a nevrátia zistiť, čo dotyční nepotrebujú akúsi pomoc. Otec sa ale nechcel zdržiavať a vyhlásil, že pokračujú v ceste. Frances neskôr povedala, že v tom okamihu sa atmosféra v aute a okolo nej hrozivo zmenila. Za niekoľko minút pochopila, prečo ju šiesty zmysel varoval. Keď otec pribrzdil, aby vybral ostrú zatáčku, spozoroval niečo na ceste. Prekvapením vykríkol a len tak tak sa mu podarilo udržať auto pod kontrolou a na ceste. Ostatní spanikárili, zaistili dvere a pevne sa chytili kľučiek. K vozidlu pribehlo záhadné stvorenie, ktoré sa nepodobalo ničomu, čo doposiaľ videli. To niečo začalo tlačiť do boku vozidla. Následne sa konečne opäť rozbehli aby pokračovali v ceste, no tvor na nich niekoľko sekúnd uprene hľadel. V aute bolo ticho. Až po tom, čo dorazili do najbližšej civilizácie, sa rodina o zážitku rozhodla prehovoriť.

Správy o stretnutiach skinwalkerov, nie sú indiánskeho kmeňa Navajov ničím výnimočným, na uvedenej udalosti je však zaujímavé, že v aute nebola indiánska rodina.

Zdroj: topdesat | legendsofamerica

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov