Zaujímavosti

Bájny tvor s názvom chupacabra

chupacabra

videní: 2.7K

Z južných štátov USA a zo Strednej a Južnej Ameriky pochádza podivný príbeh tvora, ktorý vzdoruje všetkým vysvetleniam. Stvorenie je známe pod pojmom „chupacabra“, čo v preklade znamená „vysávač kôz“. Ľudia o ňom hovoria, že sa potuluje ulicami, zabíja domáce zvieratá a terorizuje celé osady. Nie je však jasné, o aký tvor ide a odkiaľ sa vlastne vzal.

Prvé správy o jeho existencii sa súce objavili už v 70. Rokoch 20. Storočia, chupacabra ho ľudia pomenovali až v v 90. Rokoch na Portoriku, kde záhadne zahynul väčší počet domácich zvierat, predovšetkým kôz. Farmári, ktorí o domáce zvieratá prišli, zostali najviac ohromení z toho, že neznámy predátor zabíjal úplne inak, ako je to v prírode bežné. Mäso nezožral, mŕtvoly neodvliekol nikde, aby ich následne zožral. Jediným kľúčom k určeniu smrti bola malá rana na krku ako po bodnutí. Okrem toho sa zistilo – a ešte to len teraz začne byť zaujímavé – že bola z tiel obetí vysatá všetka krv.

Zvesti o týchto udalostiach sa začali šíriť ako blesk. Podľa časopisu UFO Magazín sa mu len za dva roky – od Miami po Texas až do Chile, Mexika a Portorika – prirátalo na účet viac ako dve tisíc vysatých zvierat. Tajomného upíra devastujúceho dobytok sa síce vyfotografovať nepodarilo, napriek tomu ho niekto proste musel zahliadnuť. Popisy sa však prenikavo líšili. Niektorí tvrdia, že je to malý lietavý kríženec – typ kozmického razu zmiešaný s dinosaurom bez chvosta. Niektorí ho zase popisujú ako kríženca opice, človeka a vtáka – asi meter vysokého, so žiarivými červenými očami, šedivou pokožkou, chlpatými rukami, veľkými tesákmi a s rozpätím krídel prevyšujúci 2 metre. Iní zase uviedli, že sa podobá panterovi s dlhým jazykom a tesákmi. Dokonca je popisovaný ako malé zviera skákajúce po zemi, ktoré zanecháva stopu páchnucu po kyseline sírovej.

Totožnosť podivného tvora ostáva aj naďalej záhadnou, hoci existuje mnoho – niektorých skutočne uletených – teórií. Je to neznámy druh dinosaura, alebo výsledok moderného genetického inžinierstva? Dozvieme sa niekedy, či skutočne existuje a aká je pravda?

Zdroj: nationalgeographic | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov