Zaujímavosti

Diabol z New Jersey – 1. Časť

diabol

videní: 3.8K

Diabol – táto postava je odvekým symbolom zla prítomného v každej jednej spoločnosti a takmer v každom náboženstve sveta. Roky plynuli a ľudstvo pochopiteľne hľadalo odpovede na otázku ohľadne existencie diabla.

Je to len mystická postava, alebo má aj skutočne reálny základ? Túto neistotu mohla z časti objasniť postava netvora ako hrôzostrašná kreatúra, akoby z iného sveta, ktorá bola spozorovaná v New Jersey. Odkiaľ netvor pochádza, vysvetľovali rôzne báchorky, ale nikdy sa žiadna z nich nepreukázala ako pravdivá. Príbehy sa nepatrne navzájom líšia v čase a mieste pozorovania, vysvetľovania pôvodu a telesného popisu čo do vzhľadu démona. V rámci prvej časti sa pozrieme, čo sa dialo inkriminované roky na dennom poriadku napríklad aj v takom Leeds Pointe.

Podľa jednej z najpopulárnejších legiend sa démon narodil jednej pani menom Shroudsová v Leeds Pointe, ktorá zrejme zložila osudový sľub, že pokiaľ sa jej má narodiť ďalšie dieťa, praje si, aby to bol diabol. Krátko na to otehotnela. Po deviatich mesiacoch sa narodil chlapec, ktorý bol postihnutý ťažkými deformáciami. Aby ho uchránila pred zvedavými pohľadmi, schovávala ho doma. Príbeh hovorí o tom, že jedného dňa dieťa z ničoho nič začalo mávať pažami a tie sa náhle premenili v netopierie krídla. Chlapec otvoreným oknom vyletel do tmavej noci a už ho nikdy nikto nevidel.

Podľa inej verzie príbehu, žila v Leeds Pointe mladá žena, ktorá sa zamilovala do anglického vojaka, ktorý ju priviedol do iného stavu. Ten jej však náramne zlomil srdce, keď krátko na to so svojim oddielom miesto i ženu opustil. Obec ženou opovrhovala a preklínala ju. Tá za deväť mesiacov údajne porodila diabla.

Jednotlivé verzie sa líšia v podrobnostiach diablovho počatia a narodenia, nie však pokiaľ ide o jeho zjavenie. Za posledných viac ako 260 rokov zvláštnu bájnu bytosť videlo viac ako 2 000 ľudí. Prízrak spôsobil veľký tresk v mestečkách obkolesených newjerseyskú Borovú pustinu (New Jersey Pine Barrens). Továrne a školy sa zatvorili, strach doliehal na celé obyvateľstvo. Všetko sa však ešte len začínalo. Pokračujeme v 2. Časti článku.

Zdroj: topdesat | wallpapercave

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov