Video

Farmár vypestoval 400-kilovú tekvicu a spravil z nej loď


videní: 2.2K

Ako dokázal vypestovať takú obrovskú tekvicu? Vybral si miesto, kde sa nezdržiavala voda, počas teplých dní tam bol chlad a uistil sa, že ju nebudú požierať chrobáky.

Každý z nás má iný sen. Niekto chce chodiť po mesiaci, iný chce byť nechutne bohatý, ďalší sníva o lete balónom. No toto nie je prípad tohto farmára. Pre Justina Ownbyho sa stalo snom vypestovať obrovskú tekvicu. A nedávno sa jeho „divoký sen“ stal realitou.

Ako každá ambiciózna cesta za svojim cieľom, aj pestovanie obrovskej tekvice si vyžaduje veľa práce. V tomto prípade aj špeciálne tekvicové semiačko. Justinovi sa podarilo získať semeno, ktoré pochádzalo z rekordne veľkej tekvice. Pri svojej váhe neuveriteľných 700 kilogramov si získala táto tekvica v minulom roku titul „Najväčšia tekvica v Tennessee“.

Tento rok sa ale Justin Own rozhodol, že nastal jeho čas. Vyzbrojený svojím špeciálnym semenom začal farmár okamžite pracovať.  Zasadil ho v máji a staral sa oňho ako otec, ktorý vychováva syna. A namiesto toho, aby sadil viacero tekvíc a mal bohatú úrodu, zameral všetku energiu práve na túto jednu.

Všetká tá tvrdá práca sa nakoniec vyplatila. Majitelia získali nového „člena rodiny“ v podobe 412 kilogramov ťažkej tekvice, ktorá je určite najväčším kúskom z ich zbierky. Ale výhru museli odložiť kvôli naplánovanej dovolenke.

tekvicu

Justin bol taký nadšený z pozitívneho sledu udalostí, že sa rozhodol svojho obra vydlabať a zo šupy si vytvoril loďku. Neváhal ju hneď otestovať na neďalekom rybníku na svojom pozemku. Veselý okamih, keď sa Justin začal s pádlom premávať po vode, zachytila kamera a video skončilo na internete.

Po chvíľke sa ale toto oranžové plavidlo zo statným chlapom vo vnútri rozhodlo, že na toto stvorené nebolo a plávajúcu tekvicu opustil aj jej jediný pasažier. Budúci rok má v pláne ale vypestovať ešte väčšiu krásku, ktorá by mala vážiť až jednu tonu!

Fotka Christin Ownby.

Konkurencia ale rastie každým rokom. Justinova tekvica je v porovnaní so šampiónmi na tohtoročnej New England Giant Pumpkin Weigh-Off súťaži iba takým bábätkom. Najťažšia tekvica totižto vážila gigantických 2 294 kilogramov!

 

Zdroj: allthatsinterestingtopdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov