Zaujímavosti

Bezfarebná káva ponúkne kofeín bez toho, aby vám zafarbila zuby

Bezfarebná káva ponúkne kofeín bez toho, aby vám zafarbila zuby

videní: 2.7K

Pravdepodobne máte v obľube kávu. Ale na jednej strane nenávidíte fakt, že káva príliš zafarbuje zuby, aj keď je to delikatesa. Ak je toto váš prípad, pravdepodobne by sme mali vyskúšať Clra Cffa.

Je to totiž číra káva, ktorá nemá farbu a ani nijak nezafarbuje váš chrup. Jej vynálezcami sú bratia Adam a David Nagy, ktorí objavili svoje vlastné tajné metódy na výrobu tohto číreho nápoja. Táto káva neobsahuje pritom žiadne chemikálie, nemá umelé dochucovadlá a ani konzervačné látky.

hand lifting clr cff clear coffee

Takže ide naozaj o prirodzený pôžitok. Sami bratia sú veľkými fanúšikmi kávy. Rovnako ako mnoho iných ľudí po celom svete, aj oni mali problémy zo škvrnami na zuboch, ktoré zostávali po pití rannej kávy.

Pritom na trhu nebolo nič, čo by vyhovovalo ich potrebám a tak sa rozhodli vytvoriť si vlastný recept. Po troch mesiacoch pokusov a omylov konečne zdokonalili svoje zloženie čistej kávy. Vyšiel z toho osviežujúci nápoj, ktorý chutí ako studená káva v štýle piva.

transparent against outdoor background clr cff clear coffee

Ak vás zaujíma obsah kofeínu, tak každá fľaša čistej kávy obsahuje asi 100 mg kofeínu, čo je len o trochu viac ako obvyklá šálka caffe. Ak ste dostali chuť na tento tradične netradičný nápoj, mali by ste zavítať do Londýna na trhy. Nezabudnite ju podávať chladenú!

Káva, ktorú pijeme, je vlastne kôstka plodu, ktorý je podobný našej čerešni. Tieto maličké zrnká, skrývajúce mnohé tajomstvá chutí a vôní, sú semená kávovníka s bielymi kvetmi, červenými plodmi a sýto zelenými listami. Rastlina Coffea, z čeľade marenovitých, kvitne len niekoľko málo dní, zato však niekoľkokrát ročne.

showing clr cff clear coffee against blue sea and city view

Plody kávovníkov sú vajcovité. Pod tuhou šupkou je sladkastá dužina a v nej dve zelené semená v pergamenovej šupke. Nezrelé plody rastliny Coffea sú zelené, zrením menia farbu na špendlíkovo žltú, postupne červenajú do farby brusníc až fialovejú do farby zrelých sliviek. Farba a zrelosť plodov je pre kvalitu kávy veľmi dôležitá.

 

Zdroj: AwesomeInventions | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov