Zaujímavosti

Kráľovná Alžbeta: 10 pravidiel, ktoré musí dodržiavať

Kráľovná Alžbeta: 10 pravidiel, ktoré musí dodržiavať

videní: 3.1K

Kráľovná Alžbeta II. Jej život nie je len o luxusných autách, šperkoch a nechutnom bohatstve. Naopak, kráľovná musí dodržiavať mnoho pravidiel. Dnes sa pozrieme na TOP10 najzaujímavejších pravidiel, ktorými sa musí riadiť život samotnej kráľovnej.

10. Tričká

Kráľovná

Pre teba je to možno nepredstaviteľné, no kráľovná Alžbeta si nesmie obliecť tričko. Dokonca ani džínsy, tepláky, tenisky, žabky… Prečo? Pretože musí dodržiavať prísny dress code a nesmie byť videná v ľubovoľnom oblečení. Zvyčajne nosí jasné farby, aby bola ľahko viditeľná.

9. Čierné oblečenie

Kráľovná

Kráľovná Alžbeta II. musí mať čierny outfit a nesmie cestovať bez neho. Je to tak v prípade, že by sa musela nečakane zúčastniť nejakého pohrebu, alebo ak zomrie niekto v rodine a kráľovná je akurát preč.

8. Lietanie

Kráľovná

Kráľovná Alžbeta nemôže lietať v jednom lietadle so svojou rodinou. Teda môže lietať so svojím manželom, ale nie s vnukmi a pravnukom – princami, ktorí sú následníci trónu. Je to tak v prípade, žeby sa im mohlo niečo stať. A nejde len o leteckú dopravu.

7. Voľby

Kráľovná

Kráľovná Alžbeta nemôže hlasovať vo voľbách, hoci to nie je priamo zakázané zákonom. Kráľovná má mať v parlamente nezaujatú úlohu.

6. Politické názory

Kráľovná

Alžbeta II. nemôže mať politické názory. Nikdy nemôže verejne zdieľať svoje politické názory. Občas však svoj závoj neutrality upustí. Mnohí sú presvedčení, že svojím oblečením dáva najavo podporu Európskej únii. To už je ale asi trošku pritiahnuté za vlasy.

5. Autogramy

Kráľovná

Nemá možnosť podpisovať autogramy. Chceš podpis kráľovnej? Smola. Dôvod je prostý – kráľovské podpisy by sa dali ľahko sfalšovať a zneužiť. Nemôžeš si s kráľovnou ani spraviť selfie. Kvôli bezpečnosti. Aj keď…

4. Nábožnosť

Kráľovná

Alžbeta II. musí byť kresťanka. Kráľovná je totiž hlavou Anglikánskej cirkvi. Reprezentuje cirkev a podporuje jej hodnoty. Do roku 2011 bolo dokonca zakázané, aby si kráľovskí príslušníci vzali katolíka. Partneri museli byť protestanti.

3. Rozvod

Kráľovná

V dôsledku svojho vedúceho postavenia v cirkvi sa kráľovná nemôže rozviesť. Na druhej strane, jej syn sa rozviedol, no nebol znova zosobášený a jeho predošlá manželka zomrela, čo je v očiach britskej cirkvi zrejme v poriadku.

2. Manžel

Kráľovná

Manžel musí ísť vždy za ňou. To je údajne niečo, čomu sa princ Phillip spočiatku bránil. Na akomkoľvek oficiálnom výlete ide kráľovná pred princom – jej manželom. V súkromí môže chodiť vedľa neho.

1. Monopoly

Kráľovná

Nesmie hrať monopoly. Toto je trošku zábavné. Alžbeta II. nemôže hrať monopoly preto, lebo sú zakázané v paláci. Odhalil to jej syn, princ Andrew, pri návšteve stavebnej firmy v Leeds v roku 2008.

Zdroj: YouTube topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov