Zaujímavosti

Strata psa môže byť rovnako bolestivá ako strata milovaného človeka

strata

videní: 2.7K

Výskumníci prišli s tým, že strata psa môže byť rovnako ťažká ako strata milovaného človeka, píše portál Natural healing magazine. Ak si mal psa a stratil si ho, vieš, aká je to bolesť. Psík je členom rodiny. Všetci máme spoločné spojenie s našim miláčikom. Je to náš priateľ a spoločník. Ak stratíš svojho psa, budeš naozaj smutný.

Majitelia psa potrebujú čas na to, aby boli smutní. Ľudia, ktorí nemali žiadne domáce zvieratá, nedokážu pochopiť tento fakt. Môžu to komentovať slovami, že: „Bol to len pes“. Takéto tvrdenie dokáže našu bolesť iba znásobiť.

 

Pixabay

Päť dôvodov, prečo strata psa môže byť pre majiteľa bolestivá

1.  Silné puto

Majiteľ považuje psa za člena rodiny a tvorí silné puto. Ľudské telo produkuje rovnaké spojenie so psami ako to, keď sa spájame s inými ľuďmi.

 

2. Trápiť sa

Tak sme už dospeli k záveru, že sme sa spojili s ľuďmi a psami rovnakým spôsobom. Preto smútime za psom tak, ako to robíme pre ľudí. Takže, keď nám zomrie blízka osoba, hľadáme poradenstvo a terapiu. Tak prečo neurobiť to isté, keď nám zomrie pes. Spoločnosť môže nesúhlasiť, ale niekedy potrebujeme podporu na prekonanie tohto druhu smútku.

 

3. Komfort a láska

Keď nám zomrie náš pes, tak nestrácame psa, ale strácame naše pocity. Strácame pohodlie a lásku, ktorú nám dal. Strácame spoločnosť a začneme sa cítiť osamelými a prázdnymi.

 

4.  Rutiny a spomienky

Keď máme psa, strávime s ním veľa času. Keď zomrie, všetko sa veľmi líši. Strácame všetky rutiny. Nemáme koho nakŕmiť a s kým sa vybrať na prechádzku. Nemáme sa s kým maznať. Niekedy budeme aj naďalej robiť niektoré z postupov, ktoré sme robili, keď bol náš pes pri nás.

 

5. Pocit viny

Niekedy možno rozhodnutie o živote nášho psa bolo v naších rukách. Ak pes trpí, musíme sa rozhodnúť, že je načase ho dať uspať. Môžeme sa za to cítiť vinnými, aj keď to bolo to najlepšie, čo sme mohli urobiť.

Zdroj: Natural healing magazine | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov