Luxusný život

Najdrahšie lietadlá sveta: Týmto sa prevážajú miliardári!

Najdrahšie lietadlá sveta: Týmto sa prevážajú miliardári!

videní: 9.8K

Život miliardárov si my, bežní ľudia, často nedokážeme ani len predstaviť. Život plný opulentnosti so sebou nesie len to naj. Najdrahšie hodinky, najdrahšie autá a v tom najvyššom leveli aj najdrahšie lietadlá…

K veľkým peniazom patria aj tie naj veci. V predchádzajúcom diele seriálu o najluxusnejších a najdrahších veciach sme sa venovali tým najdrahším hodinkám, dnes sa pozrieme na oblohu. Toto sú tie najdrahšie lietadlá, aké v súčasnosti brázdia nebo.

10. Boeing 737, neznámy americký businessman, 80 miliónov dolárov

Súkromné lietadlo, ktoré sa umiestnilo na 10. mieste tohto rebríčka, vlastní neznámy americká biznismen a bolo predstavené len nedávno na konferencii Asian Business Aviation Conference & Exhibition. Základná cena lietadla je približne 57 miliónov dolárov, no ak zrátame všetky luxusné úpravy, dostaneme sa na 80 miliónov. Čo dostaneš za 80 mega? Miesto na sedenie pre 19 cestujúcich, miesto na spanie pre 8 osôb, plne vybavenú kuchyňu, kúpelňu so sprchovacím kútom, konferenčnú miestnosť vybavenú najmodernejšími technológiami a napríklad aj rýchly internet.

9. Airbus A319 Corporate Jet, 81 miliónov dolárov

Airbus A319 Ext 2

Privatefly

Airbus ponúka jedno z najmodernejších a najkomplexnejších luxusných lietadiel na svete, no aj napriek tomu to stačilo “len” na deviate miesto v našom rebríčku. Avšak je pravdou, že cena 81 miliónov dolárov za Airbus A319 platí pre základný model. Hoci Airbus ponúka nekončné možnosti personalizácie, už základný model je viac než dostatočne luxusný: pojme 8 hostí, ktorých podľa Airbusu zahltí “bezkonkurenčným komfortom”.

8. Boeing 757, Donald Trump, 100 miliónov dolárov

donald_trump_beoing_757_1

Donald Trump je notoricky známy budovaním svojej osobnej značky. Meno Trump je v Amerike na všetko, čo súčasný americký prezident považuje za hodné nosenia jeho mena. A toto súkromné lietadlo ho hodné zrejme je. Americký prezident vlastní jedno z najdrahších súkromných lietadiel na svete a niektorí dokonca vravia, že zatieňuje aj jeho súčasnú letku Air Force One. Trump kúpil použité lietadlo od spoluzakladateľa spoločnosti Microsoft, Paula Allena, a od tej doby doňho investoval niekoľko miliónov dolárov,  aby ho čo najviac prispôsobil svojmu štýlu, ktorý zahŕňa zlato všade, kde sa pozrieš.

https://www.youtube.com/watch?v=HIBYtdhf0c4

7. Gulfstream III, Tyler Perry, 125 miliónov dolárov

gulfstream_tyler_perry_1

gulfstream_tyler_perry_3

gulfstream_tyler_perry_2

Americký producent, herec a režisér – Tyler Perry, sa neuskromnil s už tak luxusným súkromným lietadlom Gulfstream III so základnou cenovkou 65 miliónov dolárov. Namiesto toho sa rozhodol, že doňho naleje ďalších 60 miliónov, aby ho prispôsobil na svoj obraz. “Lietajúce divadlo” vybavil niekoľkými veľkými obrazovkami, veľkou knižnicou a všetkým, čo miliardár potrebuje počas letu, ako napríklad špeciálny typ skla, ktoré umožňuje nastaviť úroveň priehľadnosti.

6. Boeing 747-81 VIP, Joseph Lau, 153 miliónov dolárov

Boeing 747-81 VIP

Boeing 747-81 VIP2

Boeing 747 patrí medzi tie najikonickejšie lietadlá vďaka “hrbu”. Donedávna mu patril titul najväčšieho osobného dopravného lietadla na svete, kým pred pár rokmi neprišiel ešte mohutnejší Airbus A380. Cena základného Boeingu 747-81 VIP sa začína na úrovni 153 miliónov dolárov, no ľudia, ktorí majú k dispozícii také množstvo peňazí na súkromné lietadlo, sa s najväčšou pravdepodobnosťou neuspokoja so štandardom. to isté si povedal aj realitný magnát z Hong Kongu, Joseph Lau. Cenu si však netrúfame odhadnúť, a preto v rebríčku rátame so základnou cenovkou.

5. Boeing 767-33A/ER, Roman Abramovič, 170 miliónov dolárov

Boeing 767-33AER

Romana Abramoviča zrejme nie je potreba predstavovať. Okrem jednej z najdrahších jácht vlastní aj jedno z najdrahších lietadiel, aké križujú oblohu: upravený Boeing 767. Lietadlo, ktoré dostalo prezývku Bandit, má na palube 30-miestnu jedáleň spolu s kompletnou vybavenosťou vrátane veľkej spálne. Pôvodné lietadlo dokázalo prepraviť až 300 ľudí, no ruskému miliardárovi slúži na súkromné účely, respektíve ho požičiava svojmu futbalovému tímu, Chelsea.

4. Boeing 747-400, princ Al-Waleed bin Talal, 220 miliónov dolárov

Boeing 747-400

Boeing 747-400 2

Na štvrté miesto v rebríčku sa dostalo luxusné lietadlo saudskoarabského princa Al-Waleeda bin Talala. Luxusný život, ktorým saudskoarabský princ žije, sa nedá obsiahnuť jedným článkom. Dôkazom je aj fakt, že Boeing 747 s cenovkou 220 miliónov dolárov je jeho lacnejším lietadlom. Toto lietadlo malo pôvodne kapacitu 400 pasažierov, no princ mal s ním iné plány. Výsledkom je ultraluxusný interiér, kde dominuje zlato, mramor a ostatné exkluzívne materiály miliardárov.

3. Boeing 747-430, sultán Bruneja, 233 miliónov dolárov

sultan of brunei plane

Boeing 747 do tretice a rovno na bronzovej priečke. Majiteľom tohto kúska je jedna z najbohatších hláv štátu, brunejský sultán. Muž, pre ktorého je opulencia stredným menom, jednoducho nemôže cestovať obyčajnou 747-mičkou s cenovkou 100 miliónov dolárov. Namiesto toho sa rozhodol do lietadla investovať ďalších 130 miliónov a výsledkom je tretie najdrahšie súkromné lietadlo sveta. “Obývacia izba”, spálňa a kúpelňa sú vyzdobené krištáľom a všetky umývadlá sú vyrobené z pravého zlata.

2. Airbus A340-300, Alisher Usmanov, 450 miliónov dolárov

Airbus A340-300

Druhé najdrahšie súkromné lietadlo sveta, Airbus A340-300 vlastní najbohatší muž Ruska – Alisher Usmanov, ktorý sa ale narodil v Uzbekistane a súčasne žije vo Švajčiarsku. Lietadlo, ktoré je pomenované po Usmanovom otcovi – Bourkhan, je najväčším súkromným lietadlom v Rusku. Je dokonca väčšie ako Putinov Iljušin Il-96. Už aj základná cena Airbusu A340-300 (238 miliónov dolárov) by stačila na druhú priečku, no to by sme nepísali o miliardároch, ak by sme sa uspokojili so štandardom. Usmanov do lietadla investoval podľa odhadov ďalších 150 – 200 miliónov dolárov.

1. Airbus A380-Custom, princ Al-Waleed bin Talal, 500 miliónov dolárov

Airbus A380

Airbus A380 2

Keď sme o pár miest vyššie spomínali, že Boeing 747 je tým lacnejším lietadlom saudskoarabského princa Al-Waleeda bin Talala, mali sme na mysli toto. Čo by mohlo byť ešte väčšie a opulentnejšie, ako aktuálne najväčšie osobné dopravné lietadlo sveta, Airbus A380? Navyše vysoko personalizovaný. Len základná cenovka modelu je pol miliardy amerických dolárov.

Zdroj: Alux | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov