TOP 10

5 očarujúcich miest v Rakúsku, ktoré rozhodne musíš navštíviť

5 očarujúcich miest v Rakúsku, ktoré rozhodne musíš navštíviť

videní: 4.9K

Rakúsko je krajinou hôr, lyžovania, dobrého jedla, festivalov, veľkých hudobníkov a veľa iných známych osobností. Tátu nádhernú alpskú krajinu navštevujú ľudia z celého sveta. A že sa v Rakúsku nachádzajú pozoruhodné miesta, sa môžeš presvedčiť aj sám.  

 

1. Lech vo Vorarlbergu

Von Florian Lindner - Eigenes Werk, CC BY 2.5, Link

Von Florian LindnerEigenes Werk, CC BY 2.5, Link

Z malej rakúskej dedinky Lech am Arlberg sa stalo jedno z najznámejších lyžiarskych stredísk na svete. Toto lyžiarske stredisko ponúka až 85 lanoviek a výťahov. Pre začiatočníkov je tu pripravených asi 400 skúsených inštruktorov. Prvé lyžiarske lekcie v obci Lech začali už od roku 1906, takže ak ešte stále váhate, práve tu je ideálne miesto naučiť sa lyžovať. Ak však nepatríte k fanúšikom lyžovania, k dispozícii je tu veľa turistických chodníčkov, prírodná sánkarska dráha, snežné bary, reštaurácie či diskotéky a mnoho ďalšieho. Počas leta je zase v krásnej prírode obľúbená turistika, horolezectvo či golf.

 

2. Oberndorf v Salzburgu

Tichá noc, svätá noc. Najznámejšia vianočná koleda vznikla v roku 1818 práve tu. Miestny kňaz Joseph Mohr a organista či učiteľ dedinskej školy Franz Xaver Gruber spojili v jeden vianočný večer túto prekrásnu melódiu a text do jednej piesne. Tichá noc, svätá noc zaznieva dodnes na Vianoce po celom svete. V kaplnke Silent Night sa dozviete všetko o pôvode vianočnej koledy a taktiež o živote týchto dvoch významných skladateľoch.

 

3. Ramsau v Štajersku

Ramsau leží na úpätí pohoria Dachstein, najvyššej hory v Štajersku. Táto nádherná destinácia vám ponúka mnoho voľnočasových aktivít a očarí vás nádhernými turistickými chodníkmi a neuveriteľným panoramatickým výhľadom na Schladminger Tauern a Ennstal. Rozprestiera sa na troch úrovniach: vysoká plošina, alpská oblasť a ľadovec Dachstein. Na ľadovci je lyžovanie sprístupnené počas celého roka. Počas leta je tu veľmi známe vysoké lanové ihrisko a taktiež aj zábavný park. Na svoje si tu prídu aj milovníci koní.

 

4. Hallstatt v Hornom Rakúsku

hallstatt-3609863_1280

Dedinka Hallstatt sa nachádza v hornorakúskej Soľnej Komore a spolu s ľadovcom Dachstein patria do zoznamu svetového dedičstva UNESCO. Celosvetovo známe miesto Hallstatt leží priamo na brehu jazera. Výlet loďou po jazere vám ponúka fascinujúci výhľad na hory a malebný Hallstatt. Môžete tu navštíviť aj soľný svet a dozvedieť sa všetko o histórii ťažby soli. Nachádza sa tu aj najdlhšia drevená šmykľavka v Európe.

 

5. Bad Ischl v Hornom Rakúsku

1200px-Kaiservilla_Bad_Ischl

Cisárske mesto, známe predovšetkým tým, že tu žili cisárovná Sissi a cisár Franz Jozef. Sladká pochúťka Kaiserschmarrn bola vynájdená práve tu pre Franza Jozefa a pri návšteve tohto mesta vám ju rozhodne odporúčame vyskúšať. Zabudnúť tu môžete na každodenný stres v očarujúcich kúpeľoch alebo sa môžete vydať po stopách cisárskeho páru. Asi najznámejší festival Lehar, ktorý sa tu koná každý rok si zamilujú všetci milovníci operety.

Zdroj: easyvoyage | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov