TOP 10

10 záhadných nevysvetliteľných fotografií, z ktorých behá mráz po chrbte

10 záhadných nevysvetliteľných fotografií, z ktorých behá mráz po chrbte

videní: 5.4K

Paranormálne aktivity zaujímajú ľudí už od nepamäti. Ako napríklad týchto 10 obrázkov, ktoré vyzerajú skôr ako nejaké fantastické filmové zábery. V skutočnosti však ide o reálne fotografie, ktoré zostávajú dodnes pre mnohých ľudí veľkou záhadou. Priprav sa na poriadny mráz po chrbte! 🙂

Kozmonaut z Solway Firth

V roku 1964 sa vybral otec Jim Templeton so svojou 5-ročnou dcérou na výlet a odfotografoval ju. Keď fotografiu vyvolal, zistil, že sa na jednej fotke objavila postava, ktorá vyzerala akoby z kozmu. Templeton tvrdil, že v tom čase na lúke okrem nich nikto iný nebol. Následná analýza potvrdila, že fotografia nebola nijak upravená.

 

Pyramídy na mesiaci

Táto fotografia bola spravená počas misie Apollo-17, ale následne bola v archíve uvedená ako preexponovaná. Odborníci však popracovali na kontraste a zbadali náčrt niečoho veľmi podobného pyramíde. To dáva mnohým ľuďom dôvod myslieť si, že na odvrátenej strane mesiaca sa nachádzajú pyramídy.

 

Freddie Jackson

Fotoalbum Sira Goddarda, ktorý bojoval v prvej svetovej vojne, obsahuje jednu veľmi zvláštnu fotografiu. Po odfotografovaní zostali všetci členovia tohto družstva v šoku, keď zbadali osobu, ktorá stála v zadnom rade. Bol to ich priateľ Freddie Jackson, ktorý zomrel 2 dni predtým. Fotka vznikla v deň jeho pohrebu.

 

Lady Babushka

Americký prezident John Kennedy bol zastrelený 22. novembra 1963 v Dallase. V ten deň urobili na mieste činu fotografi veľa snímok a na viacerých z nich sa objavovala akási tajomná žena, ktorá držala v jednej ruke fotoaparát. Tajné služby sa už dlhšie pokúšali nájsť túto ženu, pretože mohla zachytiť prezidentov atentát na kameru. Ženu sa však nepodarilo identifikovať, a tak dostala prezývku Babushka Lady, pretože nosila šatku rovnako ako staré ruské dámy.

 

Tajomná žiara

Tento záber bol zhotovený nórskym fotografom a nie je to jediný dôkaz o existencii zvláštnych svetelných objektov, ktoré sa nad údolím Hessdalen objavujú. Vedci prišli s analýzou, že ide o objekt pozostávajúci z kremíka, železa a skandia. Táto teória je však dodnes nepotvrdená.

 

Vodná príšera

Fotograf fotograf Robert Le Serres si v blízkosti Austrálskeho Hook Islandu všimol niečo veľmi podozrivé, a tak spravil fotografiu. Na internete koluje názor, že táto slávna fotografia je len dielom Photoshopu. Avšak pôvodný obrázok bol spravený v roku 1964, kedy Photoshop ešte neexistoval.

 

Padajúci muž

Túto fotografiu zachytil Richard Drew presne 11. septembra, v deň teroristického útoku na dvojičky. Fotografia počas pár hodín kolovala po celom svete. Veľmi zvláštne však bolo postavenie človeka, ktorý sa skoro narovnal, čo je pri páde mimoriadne ťažké. Identita človeka nebola nikdy potvrdená, aj keď mnoho Američanov tvrdilo, že išlo o ich príbuzného.

 

Tankový muž

Táto fotografia vznikla v Pekingu počas nepokojov v roku 1989. Tento muž blokoval kolónu tankov svojím telom na námestí Tchien-an-men. Aj napriek tomu, že sa táto fotografia objavila na predných stránkach najznámejších časopisov, meno človeka sa dodnes nepodarilo zistiť. Nepodarilo sa ani zistiť, čo sa s týmto mužom potom stalo.

 

Mobilný telefón

V roku 2010 bolo vydané DVD s bonusovými zábermi z natáčania filmu Charlieho Chaplina z roku 1923 The Circus. Na jednom zo záberov je žena, ktorá drží v ruke niečo, čo sa podobá na mobilný telefón. Riaditeľ George Clarke tvrdil, že považuje tieto zábery za dôkaz cestovania v čase. Mnohí skeptici sú si však istí, že ide iba o nudný marketingový ťah.

 

Čierny rytier

Tento neidentifikovateľný objekt bol prvýkrát zachytený umelou satelitnou stanicou v roku 1960. Odborníci NASA ho nazvali “Black Knight”, v preklade Čierny rytier. Od tej dobe sa tento objekt opakovane objavuje na obežnej dráhe a následne záhadne mizne. Vedci tvrdia, že ide o fragment umelého pôvodu.

Zdroj: BrightSide | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov