Foto

Neuveriteľné sochy, ktoré sú v rozpore so zákonmi prírody

Neuveriteľné sochy, ktoré sú v rozpore so zákonmi prírody

videní: 5.4K

Moderné sochárstvo je viac ako umenie zhotovovania predmetov z kameňa, kovu alebo iných materiálov. Je to tiež metaforický jazyk, ktorý pomáha umelcom hovoriť s publikom o všetkom, od pocitov a vzťahov cez filozofiu až po klimatické zmeny. Tieto sochy ti ukážu iný pohľad na umenie.

Venice Biennale, socha Lorenza Quinna, zobrazuje dramatické ruky vychádzajúce z Veľkého kanála, ktoré sa snažia zachrániť Benátky pred utopením. Socha mala za cieľ prilákať viac pozornosti ku problémom spojených so zmenami klímy.

sochy

Ďalšie dielo Lorenza Quinna je  Force of Nature,  séria gravírovaných plastík, ktoré ukazujú, že ženy otáčajú Zemou pomocou kusov látky.

„Les Voyageurs“ alebo „Kočovníci“ sú sériou bronzových plastík životného štýlu od Bruna Catalana. Sochám chýbajú obrovské časti tela, ako keby pomaly vybledli.

Anonymní okoloidúci od Jerzyho Kaliny je úžasná inštalácia pozostávajúca zo 14 osôb nachádzajúcich sa vo Vroclave v Poľsku. Centrálnou postavou zariadenia je žena obklopená členmi jej rodiny, z ktorých niektorý miznú v zemi. Symbolizuje zotročenie komunizmom. Ľudí, ktorí zmizli dostala komunistická polícia. Tieto sochy v sebe nesú veľké poslanie.

Neznámy úradník , tiež nazývaný Neznámym byrokratom od Magnusa Tomassona je pútavé a mimoriadne umelecké dielo, ktoré sa nachádza v islandskom Reykjavíku.

Sochy zo série Srdce stromov od Jaume Plensa možno vidieť v rôznych mestách sveta. Bronzové figúrky, ktoré sú o niečo väčšie ako živé osoby, objímajú stromy so svojimi rukami a nohami. Nevyzerajú neskutočne?

Kelpies vo Falkirku v Škótsku sú najväčšie svetové plastiky koní. Úžasný pohľad je na ne v noci, keď sú celé vysvietené!

Pavúk z bronzu, mramoru a nehrdzavejúcej ocele s názvom Maman, Louise Bourgeois, Guggenheim Bilbao Museum

Le Pece, super realistická socha obrovského palca, ktorú vytvoril César Baldaccini, je inštalovaná v Paríži vo Francúzsku. Dokážeš si predstaviť, že táto viac ako 12 metrov vysoká socha váži cez 18 ton?

Karma od kórejského umelca Do Ho Suh je dramatická inštalácia pozostávajúca z mužských postáv, ktoré spočívajú na ramenách jeden druhému a zakrývajú si oči rukami. Tento obrovský ľudský rebrík sa nachádza v New Orleans.

Dekoračné plastiky, ktoré vytvoril Robin Wight sú tak krehké a vzdušné, že je ťažké uveriť, že sú vyrobené z ocele.

Túto monumentálnu kovovú sochu v Havane na Kube vytvoril Rafael San Juan.  Oslavuje silu kubánskych žien. Krása a zmyselnosť tohto majstrovského diela boli inšpirované kubánskymi baletkami.

Zdroj: BrightSide topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov