Foto

Chobotnica z tohto príspevku ti vyrazí dych!

chobotnica

videní: 7.0K

Existuje veľa druhov zaujímavého papierového umenia, ale len málo projektov sa dokáže priblížiť tomu, čo dokáže Masayo Fukuda. Ručne vyrezáva obrazy z papiera už asi 25 rokov a táto chobotnica je pravdepodobne najlepšou ukážkou jej práce. Avšak aj ostatné diela, ktoré vytvorili jej ruky, stoja minimálne za pozretie. Preto ti prinášame výber tých najlepších. Táto stará technika umeleckého vyjadrenia je tiež skúškou trpezlivosti pre umelca, no výsledok stojí zato 🙂

“Pre mňa sa vyrezávanie papiera stalo spôsobom rozptýlenia a odstránenia stresu z môjho každodenného života,” povedala japonská umelkyňa. “Ak chcete začať, všetky základné veci, ktoré potrebujete, sú papier, skalpel, podložka a dobrý zdroj svetla.”

Na prvý pohľad chobotnica vyzerá tak podrobne, že by si si mohol myslieť, že je nakreslená jemným perom. Umelkyňa ju vyrezala z jedného listu bieleho papiera A2. Dokonalo zobrazila zaoblené telo morského živočícha, vypuklé oči a mnoho chápadiel. “Tento kus mi trvalo vyrezať asi 2 mesiace,” dodala Fukuda.

Hoci podobné štýly práce s papierom sa vyvinuli v rôznych kultúrach po celom svete, táto technika na rezanie papiera je známa ako Kirie (alebo Kirigami) a pochádza z Japonska. Hovorí sa, že sa objavila niekedy okolo roku 700 nášho letopočtu. Jeden základný rozdiel, ktorým sa táto technika líši od väčšiny ostatných štýlov umeleckej rezby, je, že diela vytvorené technikou Kirie sú zvyčajne rezané z jedného listu papiera. Rovnako ako táto neuveriteľná chobotnica.

Precíznosť tejto práce je priam neuveriteľná. Chápadla chobotnice vyzerajú ako najjemnejšia čipka. Precízne detaily, ktoré môžeš vidieť na tomto umeleckom diele si vyžiadali neuveriteľnú dávku presnosti a trpezlivosti.

chobotnica

Okrem chobotnice má táto umelkyňa vo svojom portfóliu aj iné morské živočíchy, ktoré vyzerajú, akoby ich vytvorila najľahšia pena.

Jej diela môžeš obdivovať na rôznych výstavách ale aj na jej webe či instagrame. Každá jej práca nás privádza do úžasu.

 

 
Obrázky vyrezávané z farebného papiera sú ešte viac zaujímavé.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa 切り剣こと切り絵創作家 Masayo (@kiriesousakukamasayo),

Zdroj: BoredPanda | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov