Video

Bielorusi vyrobili tank podľa skíc Leonarda da Vinciho

Bielorusi vyrobili tank podľa skíc Leonarda da Vinciho

videní: 6.4K

Bielorusi vyrobili tank, ktorý vychádza zo skíc veľkého vynálezcu Leonarda da Vinciho. Má sa objaviť v novom sci-fi filme.

Bielorusi vyrobili tank podľa skíc Leonarda da Vinciho pre nový sci-fi film štúdia Belarusfilm. Oznámil to riaditeľ Alexander Anisimov v rozhovore pre agentúru Minsk-Novosti. „Robili sme to viac ako dva mesiace. Snažili sme sa, aby sa čo najviac podobal tomu na náčrtoch Leonarda da Vinciho. Samozrejme, s modifikáciami, napríklad, aby sa otvárali dvere,“ povedal Anisimov.

Udáva sa, že druhý taký tank je vo Švédsku. Bieloruská verzia už bola dokončená, jazdí a z „kanónov“ dokonca aj vychádza dym. Auto bolo vytvorené pre natáčanie filmu Dobrodružstvo Prantiša Vyrviča. Tank váži štyri tony a poháňa ho motor s výkonom 6 koní. Vnútri sú umiestnené všetky druhy zariadení, ktoré vytvárajú dojem, že si sa ocitol v 18. storočí, v ktorom sa film odohráva. Po natáčaní sa tank stane exponátom v múzeu. Podľa scenára by mal byť odpálený, ale pre tento účel bola vytvorená len maketa.

Zdroj: Sputnik | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov