Video

Český prezident Miloš Zeman sa znova stal “hlavným hrdinom” morbídnej piesne

Miloš Zeman

videní: 4.5K

Na českej scéne sa objavila pesnička, ktorej “hlavným hrdinom” je český prezident Miloš Zeman a jeho hovorcova Jiří Ovčáček. O nelichotivej pesničke píšu viaceré české médiá.

Nie je tomu tak dávno, čo pieseň Jaroslava Hutku, v ktorej sa spieva o skone českého prezidenta, vzbudila pozornosť verejnosti a vyvolala vlnu reakcií. Pieseň s názvom Miloš a Zubatá, ktorá bola zverejnená na YouTube, si našla mnoho podporovateľov, ale aj odporcov. Niektorí tvrdili, že Protestsongy sú nevyhnutné, iní Hutku za jeho výtvor kritizovali. Predsa len, Miloš Zeman je český prezident, osoba, ktorá má najvyššie postavenie v štáte a zaslúži si patričný rešpekt nehľadiac na to, či s ním daný človek súhlasí, alebo nie. K piesni Hutku sa vtedy vyjadril aj samotný hovorca Jiří Ovčáček, ktorý situáciu okomentoval slovami: “Jaroslav Hutka si svojou piesňou sám podpísal ortieľ. Je to neúprosné pravidlo. Čo zlé prajem druhým, to ma samého dostihne.”

Teraz sa však objavila ďalšia skladba, ktorá tiež pojednáva o smrti Zemana a zmieňuje aj jeho hradného hovorcu. Zložil ju pesničkár Vladimír Veit, ktorý bol istý čas kolegom Jaroslava Hutku a dodnes skladá hudbu k jeho textom. Pieseň nesie názov Na Hrade a v podhradí a je síce o poznanie kratšia, ako tá predchádzajúca, ale jej zámer zostáva rovnaký.

Prvá sloha tohto diela znie: “Každej král má svýho šaška, náš Miloš má zas Ovčáčka.” Pieseň sa nesie v podobnom duchu aj ďalej, pričom v nej autor nezabudol spomenúť ani smrť českého prezidenta a tiež to, že po skone prezidenta Ovčáčka nečaká príliš ružová budúcnosť. “Ovčáčka přivleče ke špalku, se smíchem sekne vedle, se smíchem a vesele šmikne těsně vedle a pak s rozběhem ho kopne rovnou do prdele,” hlása posledná sloha piesne. Vzbudí aj táto pieseň podobné ohlasy ako pieseň Jaroslava Hutku? Hovorca Hradu a samotný prezident českej republiky Miloš Zeman sa k hanebnej skladbe zatiaľ nevyjadrili. Nie je takáto forma vyjadrenia nesúhlasu s prezidentom už ďaleko za morálnou čiarou?

Zdroj: Sputnik | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov