Video

Drastické zábery: V Thajsku na krotiteľa zaútočil krokodíl

Drastické zábery

videní: 6.5K

Na internete sa objavili drastické zábery útoku krokodíla na krotiteľa, ktorý mu strčil ruku do papule. Muž, krotiteľ krokodílov, ukazoval divákom trik a strčil ruku do papule zvieraťa. 

Drastické zábery boli zachytené v thajskom meste Čiang Rai. V okamihu, keď mal krotiteľ ruku v papuli zvieraťa, krokodíl prudko zovrel čeľuste. Po niekoľkých sekundách sa mužovi podarilo vytrhnúť končatinu z krokodílích čeľustí. Muž sa dokázal postaviť na nohy a utiecť do bezpečnej vzdialenosti od dravca. Podľa majiteľa farmy krokodílov bol krotiteľ ošetrený a počas dvoch týždňov sa bude môcť vrátiť do práce, uvádza spravodajský portál The Independent. K takýmto prípadom dochádza “veľmi zriedka”, uisťuje majiteľ zariadenia.

Krokodíly sú jednými z najväčších žijúcich plazov na našej planéte a súčasne sú jedinými veľkými praplazmi, ktoré sa dožili súčasnosti bez výraznejšej evolúcie. Vedci sa domnievajú, že tieto zvieratá žijú na Zemi už 200 milińov rokov. Zaujímavosťou je, že hoci krokodíly majú extrémne silné svaly, ktoré riadia zatváranie papule, svaly na otváranie papule majú veľmi slabé. Často sa stáva, že pri prehĺtaní koristi sa krodkoílovi vylomí zub, avšak po krátkom čase mu narastie nový. Žalúdočné šťavy krokodíla sú schopné rozpustiť oceľový klinec a dokážu utekať rýchlosťou 10 kilometrov za hodinu. S týmito zvieratami jednoducho nie je sranda. 🙂

Zdroj: Sputnik | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov