TOP 10

TOP10 najlepšie platených muzikantov v roku 2017

10 najlepšie zarábajúcich muzikantov

videní: 4.8K

Pomaly, ale isto sa blíži koniec roka a to znamená čas na sumarizáciu toho najzaujímavejšieho, čo sa za uplynulých 365 dní stalo. V tomto rebríčku nájdeš 10 muzikantov, ktorí v roku 2017 zarobili najviac. 

 

10. Metallica – 66,5 milióna dolárov

Táto metalová skupina, ktorá stála pri zrode podžánru trash metal, je aktívna od 80-tych rokov minulého storočia. Posledný štúdiový album Harwired… to Self-Destruct sa dočkal komerčného úspechu, čo kapele prinieslo zisk 66 a pol milióna dolárov.

 

9. Adele – 69 miliónov dolárov

Hoci britská speváčka Adele zlomila na polovicu cenu Grammy, aby sa podelila s Beyoncé, zisk 69 miliónov dolárov za rok 2017 je len a len jej. Pomohla jej k tomu masívna koncertná šnúra.

 

8. Bruce Springsteen – 75 miliónov dolárov

Na ôsme miesto sa vďaka svojim memoárom Born to Run dostal nesmrteľný Bruce Springsteen.

 

7. Justin Bieber – 83,5 milióna dolárov

Milovaný a nenávidený Jusin Bieber v roku 2017 dosiahol najvyšší zisk počas celej svojej speváckej kariéry. Koncertoval celkovo 105-krát.

 

6. Guns N’Roses – 84 miliónov dolárov

Jedna z najlegendárnejších rockových kapiel zažíva druhý boom. V rebríčku sa umiestnila na šiestom mieste s polmiliónovým náskokom pred Justinom Bieberom.

5. Coldplay – 88 miliónov dolárov

Britským pop-rockerom k piatemu miestu dopomohla koncertná šnúra s názvom Head Full of Dreams Tour. Priemerné tržby za jeden koncert dosiahli Coldplay v uplynulom roku na úrovni 5 miliónov dolárov, a to je už čo povedať.

 

4. The Weekend – 92 miliónov dolárov

S 5,5 miliardami zhliadnutí videí za posledné 2 roky a priemernými tržbami viac ako 1 milión na koncert, hudobník The Weekend dostal zemiakovú medailu v tomto rebríčku.

 

3. Drake – 94 miliónov dolárov

Raper Drake sa stal najpozeranejším hudobníkom na YouTube za posledných 12 mesiacov. Kanadská superstar sa dostala na tretie miesto vďaka turné s názvom Boy Meets World Tour. Podporuje ho Apple, Sprite a Nike.

 

2. Beyoncé – 105 miliónov dolárov

Queen B, ako sa Beyoncé rada oslovuje, sa so zárobkom 105 miliónov dolárov dostala až na druhé miesto v rebríčku. S manželom Jay-Z v lete privítali na svet dvojičky.

 

1. Diddy – 130 miliónov dolárov

Na prvé miesto sa prekvapivo dostal raper Diddy. Dopomohlo mu k tomu turné s názvom Bad Boy Family Reunion Tour, podpora od spoločnosti Ciroc vodka a predaj tretiny módnej značky Sean John.

Zdroj: Forbes / topdesat
Zdroj titulnej foto: Shamsuddin Muhammad – Diddy 13, CC BY 2.0, Link

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov