TOP 10

Filmové zručnosti, ktoré sa ti môžu zísť

filmové zručnosti

videní: 6.6K

Žijeme v čase, keď je všetko možné, kde sa jedného dňa ocitneme v scenári z nejakého akčného filmu. Najlepšia a zároveň aj najhoršia vec je tá, že nikdy nevieme, kedy nás takéto nečakané situácie zastihnú. V takom prípade sa ti určite zídu filmové zručnosti, ktoré ťa dnes naučíme.

Obľúbená webová stránka Bright Side vytvorila tento zoznam, ktorý pozostáva zo 7 filmových trikov, ktoré by nám zrejme v ťažkej situácii zachránili krk.

Filmové zručnosti:

Oslobodenie sa z pút pomocou zápalky

Malo by to zabrať na všetky putá, či už sa bude jednať o kúzelnícky trik, ktorý zapôsobí na publikum, alebo ak niekedy nájdeš skutočnú potrebu oslobodiť sa z väzenských pút. Jediným potrebným nástrojom je zápalka. Stačí ju len mierne nalomiť, vopchať do otvoru a oslobodiť sa. Pre názornú ukážku ti tu necháme aj videonávod od istého youtubera zo zahraničia. Šikovný to chlapec, však?

Schovávanie cenných vecí

Ak máš peniaze alebo cenné dokumenty, ktoré potrebuješ schovať, máme pre teba jednoduchý nápad. Všetko čo potrebuješ je stolička, kladivo, zopár klincov a gumičku. Stoličku otoč nohami na hor a zabi do nej zopár klincov ako je znázornené na obrázku. Popreplietaj gumičku a skrýša je hotová. Stoličku nezabudni otočiť naspäť na zem 🙂

Oslobodenie sa zo sťahovacích pások

Pravdepodobne si sa už stretol so sťahovacími páskami. Určite si však s nimi nemal zviazané ruky. Stlačia ti ruky tak silno, že naozaj uveríš tomu, že ich nie je možné roztrhnúť. Ale aj tu sa dá nájsť cesta, ako z tejto blbej situácie von. Zdvihni ruky nad hlavu a rýchlo ich potiahni. Súčasne pri ťahaní otváraj aj ruky. Bude ťa to bolieť, ale tvoje ruky budú voľné.

Posielanie tajnej správy

Budeš potrebovať prázdny papier, bielu pastelku a fixku. Svoju správu napíš bielou pastelkou na papier. Áno, papier bude prázdny. Keď to však bude potrebovať niekto prečítať, jednoducho stačí, ak papier zafarbí fixkou. Správa sa čarovne objaví. Dokonca sa dá spraviť aj neviditeľný atrament pomocou citrónovej šťavy a sódy.

Monitorovanie dverí

Ak sa potrebuješ uistiť, že v tvojej izbe nebol nikto počas toho ako si spal, postačí ti na to obyčajná páska a špagátik. Jednoducho nalep kúsok špagátika nad dvere. Keď niekto otvorí dvere a zavrie ich, špagátik sa zasekne medzi dverami a zárubňou.

 

 

Vytvorenie kódovanej správy

Ak potrebuješ odoslať kódovanú správu (či už je to potrebné alebo sa jedná iba o zábavu), môžeš použiť jednoduchú metódu zrkadlenia. Do riadka napíš písmená od A po M a pod nich napíš písmena od N po Z. Potom jednoducho pomocou kľúča napíš slovo a určite ho nikto len tak ľahko a rýchlo nerozlúšti.

Vodeodolné zápalky

Tí, ktorí obľubujú turistiku, zrejme budú chápať tento zložitý problém. Nie je nič horšie, ako byť na túre v daždi a po náročnom dni sa snažiť o rozloženie ohňa. Všetko čo potrebuješ je to, že pred samotnou túrou natrieš zápalky lakom na nechty, prípadne voskom. Môžeš ich natrieť celé alebo len špičku. Nenamoknú a zároveň ostanú funkčné.

 

 

Zdroj: brightside / topdesat

 

 

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov