TOP 10

10 vecí, ktoré si nevedel o zakladateľovi Playboya – Hugh Hefnerovi

Hugh Hefner

videní: 8.4K

Sivovlasý Casanova, Hugh Hefner, žil vysnívaný život každého dospievajúceho chlapca… Až do veku 91 rokov. Hefner, ktorý pred pár dňami zomrel prirodzenou smrťou, bol známy pre vytvorenie jednej z najrozšírenejších amerických značiek – Playboy

Magazín pre mužov, ktorý bol založený v roku 1953 s počiatočnou investíciou len 600 dolárov, sa rýchlo rozrástol na miliónový biznis, ktorý dokonca zahŕňal televízne programy a početné nočné kluby v období jeho rozkvetu v 70-tych rokoch.

A na počesť muža a legendy je tu 15 málo známych faktov o kultovej osobnosti, ktorá nielen pomohla vyvolať veľkú sexuálnu revolúciu 60. rokov, ale navždy zmenila tvár sexuálneho prejavu.

 

1. Hugh Hefner mal bakalársky titul z psychológie

Hugh_Hefner_Don_Adams_Playboy_After_Dark_1970

Vyznamenaný vydavateľ sa tiež zdokonaľoval v tvorivom písaní a umení, ktoré absolvoval v roku 1949 na University of Illinois.

 

2. Hugh Hefner mal počas strednej školy IQ 152

To z neho skutočne robilo tak trochu zázračné dieťa.

 

3. Hugh Hefner slúžil v armáde počas druhej svetovej vojny

By Toglenn - Own work, CC BY-SA 3.0, Link

By ToglennOwn work, CC BY-SA 3.0, Link

Do armády sa dostal koncom vojny v roku 1944 a svoj čas tam strávil kreslením na armádne noviny…  V skutočnosti ale mal talent na karikatúry. Počas strednej školy Hefner vytvoril komiksovú autobiografiu, ktorú nazval School Daze, a na univerzite boli jeho karikatúry uverejnené v denníku The Daily Illini.

 

4. Hugh Hefner stretol svoju prvú ženu na vysokej škole

Hugh_hefner_promo_image_cropped

Oženil sa s Mildred Williamsovou v roku 1949, s ktorou sa nakoniec rozviedol v roku 1959. Mali dve deti, Christie Hefnerovú a Davida Hefnera. Neskôr sa oženil ešte dvakrát – s Kimberly Conradovou v roku 1989 a Crystal Harrisovou v roku 2012.

 

5. Playboy bol vytvorený v jeho apartmáne v South Side v Chicagu

By Alexander Hauk / www.alexander-hauk.de - selbst fotografiert. Originally from de.wikipedia; description page is/was here., CC BY-SA 3.0, Link

By Alexander Hauk / www.alexander-hauk.de – selbst fotografiert. Originally from de.wikipedia; description page is/was here., CC BY-SA 3.0, Link

Ako povedal pre Chicago Tribune v roku 1994: „Celý personál bol môj kartový stôl, môj psací stroj a ja.“  V roku 1951 pracoval pre Esquire ako copywriter, ale skončil po tom, čo mu bolo odmietnuté zvýšenie platu o 5 dolárov. To predchídzalo založeniu dnes slávneho magazínu Playboy.

6. Hugh Hefner bol v roku 1963 zatknutý za „publikovanie a distribúciu obscénneho časopisu“

Prípad bol ale nakoniec označený za chybný proces, pretože porota sa nemohla zhodnúť na jednoznačnom rozsudku.

 

7. Hugh Hefner miloval Pepsi

Hugh Hefner

Podľa New York Times, pri zrode magazínu Playboy, Hefner pracoval dlho do noci s pomocou Pepsi a amfetamínov. Neskôr prešiel na bezkofeínovú verziu Pepsi.

 

8. Bol po ňom pomenovaný druh zajaca

Lower_Keys_marsh_rabbit

Presne tak, zajac, symbol magazínu Playboy, bol pomenovaný po Hughovi Hefnerovi – jeho latinský názov je Sylvilagus palustris hefneri.

 

9. Jeho najstaršia dcéra, Christie Hefnerová, šéfovala magazínu 20 rokov

playboy-42527_1280

V roku 1988 Hefner oznámil, že jeho prvorodená dcéra Christie prevezme funkcie generálneho riaditeľa a predsedu spoločnosti Playboy Enterprises Inc. Vo funkcii zotrvala až do roku 2008.

 

10. Hugh Hefner rží dva svetové rekordy

By photo by Alan Light, CC BY 2.0, Link

By photo by Alan Light, CC BY 2.0, Link

Jedným z nich je „najdlhšia kariéru šéfredaktora toho istého časopisu“ a druhý, bizarne, je „najväčšia zbierka osobných zápisníkov“.

Zdroj: VT / topdesat
Zdroj titulnej fotografie: „Hefner“ (CC BY 2.0) by Alan Light

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov