TOP 10

10 vecí, ktoré si pravdepodobne nevedel o Chesterovi Benningtonovi z Linkin Park

Linkin Park

videní: 10.1K

Prešlo už pár dní, odkedy celým nielen hudobným svetom otriasla správa o tragickej smrti úžasného hlasu, ktorý ovplyvnil niekoľko generácií (nielen) násťročných. Chester Bennington, ktorý po celý život zápasil s vnútornými démonmi, sa 20. júla 2017 rozhodol siahnuť si na život. Jeho odkaz však ostane naveky. Tu je 10 zaujímavostí, ktoré si pravdepodobne nevedel o frontmanovi kapely Linkin Park.

 

10 vecí, ktoré si pravdepodobne nevedel o Chesterovi Benningtonovi z Linkin Park

1.  Chester Bennington sa narodil 20. marca 1976 v Phoenixe v Arizone. Jeho matka pracovala ako zdravotná sestra a otec bol policajt, ktorý sa zaoberal prípadmi sexuálneho zneužívania detí.

 

2. Jeho prostredné meno je „Charles“. Chester sa zaujímal o hudbu už ako mladý. Miloval kapelu Depeche Mode a Stone Temple Pilots. Sníval o tom, že sa raz stane aj ich členom. Bennigtonovi rodičia sa rozviedli, keď mal 11 rokov a do starostlivosti ho získal jeho otec.

 

3. Rozvod rodičov Chestera hlboko zasiahol. Začal užívať drogy, ako marihuanu, ópium, kokaín, LSD, či metamfetamín. Nechýbal ani alkohol. Chester sa však zo závislosti dostal a svoje činy neskôr oľutoval. Počas turné s Linkin Park však znova začal piť alkohol, no v roku 2011 definitívne prestal.

Linkin Park

By User:GansbOwn work, CC BY-SA 3.0, Link

4. Ako dieťa bol sexuálne zneužívaný mužom. Tento otrasný čin trval od Chesterových siedmich rokov do veku 13 rokov. Zneužívanie hudobnú hviezdu natoľko poznačilo, že často uvažoval nad samovraždou. Obával sa požiadať o pomoc, pretože nechcel, aby si o ňom ľudia mysleli, že je homosexuál. Útechu ale našiel v písaní poézie a maľovaní obrazov.

 

5. Predtým, ako sa stal slávnym hudobným umelcom, pracoval v americkom fastfoodovom reťazci Burger King.

 

6. Chester bol na strednej škole šikanovaný, pretože bol chudý a vyzeral inak, ako ostatní.

7. Chester, ktorý bol zaradený medzi 100 najvplyvnejších hudobníkov sveta, začínal v kapelách Sean Dowdell a Gray Daze. Okrem toho mal počas najväčšej slávy Linkin Park bočný projekt s názvom Dead By Sunrise.

 

8. Chester sa prvýkrát oženil v roku 1996 so Samanthou Mariou Olitovou. Samantha bola ale výrazne proti Chesterovmu účinkovaniu v Linkin Park, preto sa v roku 2005 rozviedli. Jeho druhou ženou bola Talinda Ann Bentleyová, bývalá modelka pánskeho magazínu Playboy, s ktorou má tri deti.

20157691_10155459196886788_2807902371552461684_o (1)

9. Frontman kapely Linkin Park bol so svojou ženou takmer rok prenasledovaný kyberstalkerom Devonom Townsedom. Ten sa manželskému páru nabúral do emailu a posielal mu výhražné správy. Neskôr bol Townsed uznaný vinným a bol odsúdený na dva roky väzenia.

 

10. Chester bol veľkým fanúšikom tetovaní. Okrem toho nedokázal spievať na playback, bol ľavák a pôvodná farba jeho vlasov je čierna. To však nebolo jednoduché rozoznať, keďže veľmi často striedal farby a strih.

Bonus: 5 najväčších hitov Linkin Park

Numb

Tretí singel z albumu s názvom Meteora je často považovaný za najväčší hit kapely Linkin Park. Text piesne odkazuje na deti, ktoré prestávajú baviť vysoké očakávania svojich rodičov. Verš „každý krok, ktorý urobím, je pre vás len ďalšou chybou“, je o tom, ako sa cítia a o tom, že nedokážu spraviť nič, na čo by ich rodičia boli hrdí.

 

In The End

Videoklip k skladbe In The End je plný kultových počítačových efektov. In The End je tretím singlom prvého albumu Linkin Park s názvom Hybrid Theory. Text je založený na spevákových osobných bojoch, ktorými si prešiel, keď vyrastal.

 

What I’ve Done

V tejto skladbe Chester Bennington spieva o veciach, ktoré sme urobili, no ľudujeme ich – ako chceme na to všetko zabudnúť a pokračovať ďalej. Podľa Benningtona téma piesne „pripúšťa naše chyby z minulost, akceptuje ich a berie ich ako niečo, vďaka čomu sa môžeme stať niečím lepším“. Ide o skladbu z albumu Minutes to Midnight, ktorého názov odkazuje na vojenský termín označujúci nukleárny útok.

 

One Step Closer

Chester napísal text k skladbe One Step Closer z albumu Hybrid Theory, aby vyjadril hnev, ktorý cítil keď vyrastal. Často sa stalo, že nezapadol do okolia.

 

Breaking The Habit

Motívom tejto skladby je každý, kto má tendenciu robiť veci s cieľom fyzicky alebo duševne si ublížiť. Dokazuje to verš „bšetci si myslíte, že som v mojej izbe v bezpečí, ak sa nepokúsím znova začať“.

 

Oficiálne vyhlásenie členov kapely Linkin Park

Členovia kapely Linkin Park napísali na sociálnej sieti Facebook svojmu zosnulému kolegovi srdcervúci odkaz.

Drahý Chester,

Naše srdcia sú zlomené. Striedajú sa v nás nárazové vlny žiaľu a popierania keď si uvedomíme, čo sa vlastne stalo.

Dotkol si sa toľkých životov, možno oveľa viac, ako si si uvedomoval. V uplynulých dňoch sme cítili obrovský príval lásky a podpory, verejnej aj súkromnej, z celého sveta. Talinda a jeho rodina ju ocenia a chcú, aby svet vedel, že si bol ten najlepší manžel, syn a otec; Rodina už bez teba nikdy nebude úplná.

Nadšenie a vzrušenie, s ktrým si hovoril o budúcnosti, bolo nákazlivé. Tvoja neprítomnosť zanecháva prázdne miesto, ktorá už nikdy nebude naplnené – v miestnosti chýba hravý, vtipný, ambiciózny, kreatívny, láskavý a veľkorysý hlas. Snažíme sa pripomenúť si, že démoni, ktoré ťa vzali, boli vždy tvojou súčasťou. Koniec koncov, spôsob, akým si spieval o týchto démonoch, bol dôvodom, prečo ťa všetci milovali. Ukázal si nám ich, a tým si nás učil, aby sme boli ľudskejší. Mal si to najväčšie srdce a vždy si ho mal na dlani.

Naša láska k tvorbe a výkonu hudby je nerozlučná. Aj keď nevieme, akú cestu môže mať naša budúcnosť, vieme, že každý z našich životov sa vám zlepšil. Ďakujeme za tento dar. Milujeme ťa a veľmi nám chýbaš.

Kým sa znova neuvidíme,

LP“

via GIPHY

Zdroj: topdesat / ocko

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov