Zaujímavosti

Najotrasnejšie auto na svete? Mercedes Hotrod

Mercedes Hotrod

videní: 7.6K

Hoci je krása veľmi subjektívna, existuje niekoľko vecí, na ktorej sa väčšina ľudí zhodne, že prosto dobre nevyzerajú. Jedným z nich je aj toľkými ľuďmi nenávidený Fiat Multipla, o ktorom sme písali. No oproti tomu, čo tu máme nachystané dnes, vyzerá Fiat Multipla ako talianska modelka. Ide o výtvor istého Brita, ktorý, ako o sebe sám tvrdí, má 35-ročné skúsenosti so stavbou hotrodov, ratrodov, trojkoliek a zákazkových motoriek. Údajne s nimi najazdil viac ako 40-tisíc míľ vo viac ako piatich krajinách sveta. Tomu sa povie úctyhodný výkon. Dámy a páni, predstavujeme vám Mercedes Hotrod.

 

Tento jeho výtvor, ktorý predáva na inzertnom portáli Ebay, je pôvodne Mercedes triedy CLK prvej generácie. „1. majiteľ, karoséria postavená na na zákazku postavený, extrémne silný a veľmi presne vyrobený podvozok namontovaný tam, kde boli pôvodne nápravy. Nápravy sú pôvodné a zachovali si všetky funkcie moderných automobilov, ako sú ABS, ESP a PAS.“

Karoséria je podľa slov majiteľa vyrobená z 0,9 mm hrubej ocele, žiadny sklolaminát, ako je pri prestavbách takéhoto typu zvykom. V interiéri nájdeme kožu, MP3 prehrávač a množstvo výbavy, ktorá bola k dispozícii v pôvodnom Mercedese triedy CLK. Komfortné sedačky pohodlne odvezú človeka do výšky 2 metrov, ako píše majiteľ v inzeráte.

Všetky nápravy boli odtiahnuté, skontrolované a v prípade potreby opravené. Všetky kvapaliny a filtre boli v prípade potreby vymenené, brzdy boli repasované. Hoci pôvodné papiere od predchádzajúceho majiteľa (napriek tomu, že hore sa spomína, že auto je po 1. majiteľovi) už nie sú k dispozícii, legislatívne je auto v poriadku a môže legálne jazdiť po cestách.

„Ak ste niekedy jazdili na V8 Ratrod 150 míľ po daždi so zahmlievajúcimi sa oknami a dažďom, vy a vaši 3 dospelí pasažieri by mohli oceniť vyhrievanie sedačiek, dobré svetlomety, ABS, pôvodný motor Mercedes so spotrebou menej ako 9 litrov na 100 kilometrov a batožinový priestor pre každého,“ píše sa v inzeráte.

„Ak sa ma chystáte pýtať, koľko to pôjde, tak sa radšej obráťte na dealera Fordu a kúpte si tam niečo,“ drsne zakončil inzerát majiteľ tohto skvostu.

Tento jedinečný Mercedes môže byť tvoj za 7.250 libier, alebo teda približne 8.200 eur, samozrejme, za predpokladu, že prežiješ jedinú kozmetickú vadu – volant na pravej strane. Ťažko povedať, či je inzerát seriózny alebo si niekto robí srandu, no auto na fotkách vyzerá skutočne. Skutočne ostrasne.

Celá fotogaléria Mercedes Hotrod

Zdroj: topdesat / ebay

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov