Zaujímavosti

Z drogovo závislého bezdomovca sa stal milionár. V priebu piatich rokov vybudoval úspešnú spoločnosť


videní: 5.9K

Khalil Rafiti je 46-ročný majiteľ siete obchodov, v ktorých ponúka zdravé prírodné džúsy, smoothies a šaláty. Je dôkazom toho, že neexistuje žiadna beznádejná situácia, z ktorej by sa človek nemohol dostať von. V redakcii na nás hlboko zapôsobil a je živým príkladom toho, že správne rozhodnutie môže niečí život zmeniť k lepšiemu. Záleží iba na tom, či dokážeme veriť v naše vlastné sily.

 

Napísal knihu „I Forgot To Die“.

Vo svojej knihe „I Forgot To Die“ sa dnešný milionár podelil o svoje spomienky, ako pred 13 rokmi bojoval s drogovou závislosťou, vážil iba 48 kg, trpel depresiami a žil v úplnej chudobe. Menšie nakopnutie od priateľa ho priviedlo k myšlienke začať podnikať v potravinárskom priemysle, konkrétne so zdravými a prírodnými nápojmi. Khalilovi to pomohlo dostať sa z depresie a znova nadobudnúť stratenú sebadôveru. Začal robiť džúsy pre pacientov a personál v Riviera Recovery Center. Práve vďaka tejto inštitúcii zachránil sám seba. Jeho povesť sa v priebehu piatich rokov začala šíriť naprieč celým Hollywoodom. To ho inšpirovalo k tomu, aby si Khalil otvoril vlastný reťazec Sunlife Organics barov na okraji rodného Malibu.

 

 

Tieto jedinečné a zdravé nápoje, ktoré ľudia nakupujú, obsahujú zásaditú vodu, himalájsku ružovú soľ a púpavu. Vďaka mnohým ďalším položkám v menu, ako sú ovocné kokteily, káva a mrazené jogurty je ponuka naozaj široká. Hlavným nápojom spoločnosti však naďalej ostáva „Wolverine“ smoothie, ktorý je vyrobený z banánov.

 

Nápoje si obľúbili aj mnohé známe tváre.

Líder skupiny The Red Hot Chili Peppers Anthony Kiedis a herec David Duchovny, rovnako ako mnoho ďalších menej známych zákazníkov zbožňujú koktaily „Elixír života“ a „Šťastie“, ktoré Khalil v baroch predáva. Khalil sa aj naďalej drží svojej misie, ktorá ho kedysi inšpirovala postaviť sa z kolien na vlastné nohy. Drží sa hesla „Milovať, liečiť a inšpirovať“. Khalil je síce úspešným podnikateľom a majiteľom prevádzok, ale zamestnanci ho rešpektujú a majú radi. Medzi jeho zamestnancami nájdeme mnoho ľudí, ktorí na tom boli kedysi rovnako ako on sám – tiež potrebovali pomocnú ruku.

 

Zdroj: Brightside, Instagram
Titulná foto: Instagram

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov