Video

Do klietky s potápačom sa dostal žralok. Nasledovali sekundy hrôzy


videní: 7.1K

Žralok modrý je oveľa menej agresívny, ako by si si myslel. Nemení to nič na fakte, že sú veľmi zvedaví. Len nedávno sa stal incident, pri ktorom sa práve žralok modrý, ktorý môže dorásť až do dĺžky 6 m, dostal do potápačskej klietky, v ktorej bol zavretý potápač.

Video na Youtube pridali Gabe a Garrett, keď boli na výlete pri ostrove Guadeloupe, na západnom pobreží Mexika.

Potom, čo bol nalákaný návnadou s kúskami tuniaka, sa mu podarilo nejako prekĺznuť cez mreže klietky na potápanie, v ktorej sa v tom momente nachádzal uväznený potápač. Žralok sa zhruba na 15 sekúnd ocitol v klietke, kde spanikáril a mlátil so sebou po všetkých stranách klietky. Po zjavení žraloka v hornej časti klietky každý myslel na to najhoršie. Potápač sa však objavil bez jediného zranenia.

Potápačom bol veľmi skúsený inštruktor potápania, zostal pokojný aj napriek tomu, že žralok sa vo vnútri klietky mlátil o všetky strany klietky. Po otvorení dverí sa žralok dostal von, v tom momente potápač pokojne plával naspäť hore k východu.

 

Gabe a Garrett sa snažili taktiež vysvetliť, čo sa vlastne stalo. „To, čo sa môže zdať ako agresívny útok žraloka na klietku, v skutočnosti nie je. Tieto úžasné žraloky sa snažili dostať iba ku návnade, na ktorej boli veľké kúsky tuniaka priviazané o lano.“

Potápanie v klietke nie je považované za invazívne alebo kruté ako mnoho iných atrakcií, vykonávaných v prírode, kde sa nachádzajú zvieratá v ich prirodzenom prostredí. Aj napriek tomu sa treba mať vždy na pozore a vyžaduje si to obrovské množstvo rešpektu a zodpovednosti, ak chcú obe strany ostať v bezpečí. Používanie návnad je však veľmi sporné. Ak sa rozhodneš nalákať dravca na kus mäsa, s vysokou pravdepodobnosťou môžeš očakávať práve takúto reakciu.

Našťastie, aj žralok cez svoje zjavné zranenia dopadol dobre. Neskôr ho zazreli znova plávať v okolí klietok. Koniec dobrý, všetko dobré.

Zdroj: iflscience
Titulná foto: youtube

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov