Zaujímavosti

Bol vytvorený nový emotikón


videní: 3.5K

V dnešnej elektronickej dobe sa tala veľmi populárnou komunikácia cez SMS alebo cez rôzne chatovacie programy.

Ešte v časoch, keď sa prvé mobilné telefóny dostávali k verejnosti, lídri tohto priemyslu uvažovali o tom, či umožniť používanie textových správ. Zdalo sa im nemožné, aby niekto stlačil trikrát jeden gombík, keď chce napísať jedno písmenko (v tej dobe boli ešte telefóny iba tlačítkové). Veľmi sa však v tomto mýlili. Užívatelia si používanie textových správ veľmi obľúbili lebo tieto majú pri komunikácii niekoľko výhod.

V prvom rade odkladajú komunikáciu na vtedy, keď ma dotyčný čas. Dávajú možnosť dotyčnému porozmýšľať o odpovedi. Umožňujú tiež poslať adresu alebo telefónne číslo a iné údaje bez toho, aby si ich prijímateľ musel zapísať.

Najviac ich však ľudia využívajú na komunikáciu o bežných veciach. Často na komunikáciu o citových a emocionálnych záležitostiach. To si vynútilo vznik takzvaných emotikónov, ktoré odosielateľovi umožnili lepšie vyjadriť, ako danú informáciu myslí, či sa z nej teší, alebo naopak či je z nej smutný. Prijímateľovi zas umožnili presnejšie pochopiť emocionálny obsah správy.

Spočiatku sa používali iba základné smailiky, ktoré vyjadrovali úsmev 🙂 alebo naopak smútok 🙁 . Stále väčšie využívanie chatovacích programov si vynútilo vznik ďalších a ďalších emotikónov, ktoré presnejšie vyjadrovali emocionálny stav. Dosial však chýbal emotikón, ktorý by vyjadroval blízkosť, nehu, lásku a pokoj. Bol preto vytvorený emotikón objatia „8“ , ktorý je dobre využiteľný nie len pre zaľúbencov, ale aj pre všetkých si blízkych. Mama tak môže vyjadriť podporu svojmu dieťaťu, brat sestre a podobne.

 

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov