TOP 10

10 tých najbizarnejších psích plemien, o ktorých si zrejme netušil

psích plemien

videní: 6.1K

Každý, bez ohľadu a to, či má alebo nemá rád psy, by vedel vymenovať niekoľko psích plemien, ako napríklad zlatý retriever, labrador či nemecký ovčiak. No psích plemien je omnoho omnoho viac a niektoré z nich sú naozaj bizarné.

Plemená psov existujú vo všetkých „tvaroch“, veľkostiach a temperamentoch, no úprimne, vzhľad niektorých psov je v rozpore s dôvodmi ich šľachtenia. No len preto, že sa na prvý pohľad môžu zdať škaredé alebo divné, neznamená, že nie sú rozkošné a pripravené milovať svojho pána a jeho rodinu. Si pripravený zakrývať si oči z niektorých podivných psích plemien? Tu je 10 tých najbizarnejších z nich.

10. Dandie Dinmont teriér

bizarne_plemena_psov_6

Napriek tomu, že toto plemeno vyzerá, akoby práve vyšlo od renomovaného kaderníka, bolo pôvodne vyšľachtené na lov jazvecov a vydier. Dnes ide o pokojné plemeno, ktoré sa považuje za „gentlemana teriérovej rodiny“.

9. Pumi

bizarne_plemena_psov_7

Pumi patrí medzi najmladšie plemená. Hoci pôvodne bolo vyšľachtené v Maďarsku a pochádza z plemena s názvom Puli (2. priečka), niekoľko šteniatok sa v súčastnosti nachádza aj za Atlantickým oceánom.

8. Mexický naháč (Xoloitzcuintli)

bizarne_plemena_psov_8

V tomto momente sa môžeme poďakovať za to, že toto plemeno má aj slovenský názov. 🙂 Mexický naháč je považovaný za jedného z prvých psov, ktorí sa dostali na pôdu dnešnej Ameriky. Ľudia sa s nimi veľmi radi maznali, pretože ich telo vyžaruje obrovskú dávku tepla.

7. Barzoj

bizarne_plemena_psov_9

Vďaka svojmu neobvykle dlhému ňufáku sa ruský barzoj podobá viac na mravčiara ako na psa. Boli šľachtené ako poľovnícke psy. Ich korisťou boli najmä králiky, líšky a dokonca aj vlky. Oveľa neskôr sa stali kráľovskými spoločníkmi.

6. Azavak

bizarne_plemena_psov_10

Plemeno azavak pochádza z oblasti saharskej púšte. Ide o vysokého a štíhleho psa s veľmi dlhými nohami. Azavak je predovšetkým poľovnícky pes. Je lojálny a ochraňujú svoje domovy.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov