TOP 10

TOP10: Najstrašidelnejšie mosty na svete. Fanúšikovia závrate si prídu na svoje

mosty

videní: 8.0K

Často hovoríme, že naše cesty sú jedny z najhorších vo svete, no pri pohľade na tieto najstrašidelnejšie mosty máme v redakcii chuť toto tvrdenie už radšej ďalej nepoužívať… 🙂

1. Sidu River Bridge, Čína

Tento most balansuje na hrane útesu a jeho oceľové konštrukcie majú titul najvyššieho mosta na svete. Spája Šanghaj s Chongqing. Postavili ho iba za smiešnych 100 tisíc dolárov v roku 2009 a poskytuje neskutočný výhľad do rokliny pod ním.

 


 

2. Carrick-a-Rede Rope Bridge, Severné Írsko

Tento most stojí 30 metrov nad skalami, plážou a vodou. Domáci hovoria, že pre niektorých je tento most tak desivý, že polovica ľudí ho nechce prejsť a radšej sa zvezú trajektom. Ak ho chcete prekročiť, budete si musieť za to zaplatiť.

Pozastavenie 30 metrov vo vzduchu nad skalami, plážou a vodou tento most je tak desivé, že niektorí, ktorí cez to vidieť nádherný ostrov na druhej strane odmietajú vrátiť cez most. Namiesto toho sa rozhodli pre trajekt.

 

 

3. Storseisundet Bridge, Nórsko

Ak máte radi pocit zdvíhajúceho žalúdka, keď sa chystáte na zostup autom alebo na horskej dráhe, potom si tento unikátny most zamilujete. Z určitých uhlov to vyzerá, že most náhla klesá, ale to je iba očný klam.

 

 

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov