TOP 10

Záhady sveta, ktoré nedokáže nikto vysvetliť

záhady

videní: 5.8K

Vedci z celého sveta sa ocitli tvárou v tvár tajomným nálezom. Neznáme civilizácie minulosti, záhadné artefakty a dokonca aj nevysvetliteľné monolity sa jednoducho objavili a zatiaľ sa nenašlo nijaké vysvetlenie pre tieto záhady sveta.

8. Záhady monolitov neznámeho pôvodu

Tieto 2 kovové monolity boli objavené v novembri 2020. Jeden v odľahlej oblasti štátneho parku Red Rock Canyon v Utahu, ktorý odvtedy zmizol rovnako záhadne, ako sa objavil. Ten druhý v Piatra Neamt v Rumunsku.

 

Nikto sa neprihlásil k zodpovednosti za ich inštaláciu. Niektorí si myslia, že to pripomína monolit v románe 2001: Vesmírna odysea , ktorý na Zemi pred 3 miliónmi rokov nainštalovala mimozemská rasa s cieľom rozvíjať inteligentný život. Či už je to druh inštalácie pop-art alebo niečo mimozemského pôvodu, vyvolalo to na celej planéte veľký záujem a debaty.

7. Antarktická tropická minulosť

Antarktída je známa ako najchladnejší a najodľahlejší kontinent na svete. Je skutočne neprirodzené predstaviť si, že by to bol niekedy teplý región so sviežou zeleňou, obývaný vtákmi, morskými živočíchmi alebo dokonca dinosaurami. A práve na toto ukazujú posledné objavy fosílií a tropických lesov.

Niektoré zo skamenených pozostatkov zhromaždených na  ostrove Jamesa Rossa na Antarktickom polostrove sa datujú do doby spred 71 miliónmi rokov.

6. Stratená civilizácia v púšti Kalahari

Na konci 19. storočia sa William Leonard Hunt (alias Veľký Farini) vydal na expedíciu do púšte Kalahari v sprievode svojho adoptívneho syna Lulu. Odfotili a načrtli oblasť. Farini na svojej ceste tvrdil, že narazil na starodávne ruiny stratenej civilizácie.

Tento údajný objav vyvolal medzi vtedajšími prieskumníkmi veľký záujem. Pri hľadaní strateného mesta sa podnikli početné výpravy, žiadne však neboli úspešné.

5. Staroveké rytiny vyplavené na pobrežie Mexika

Verejne známe petroglyfy Sinaloa sa nachádzajú na pobreží Tichého oceánu v južnej časti štátu Sinaloa v Mexiku. Je to skupina zaoblených hornín sopečného pôvodu. Sú pokryté rytinami a zobrazujú ľudské, zvieracie a abstraktné postavy, ako aj kruhy, špirály a kríže.

Pôvod, ako aj význam rytín treba ešte len rozlúštiť, pretože siahajú do obdobia medzi rokom 1 000 pred n. l. a 300 p . n. l. To ponecháva dnešným lovcom záhad veľký potenciál zanechať svoje stopy v histórii a vyriešiť tieto záhady súčasnosti.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov