Zaujímavosti

Krvavé Šenky opustili skoro všetci obyvatelia. Minulosť dediny je priam desivá

krvavé šenky

videní: 5.8K

Na Slovensku je nespočetné množstvo záhadných a strašidelných dedín či miest a Krvavé Šenky (časť obce Lehota pri Nitre) sú jednou z nich. Domy sú opustené, iba v jednom bývajú ľudia. Všetko tam chátra a o záhadnej minulosti porozprával aj bývalý starosta obce Ondrej Práznovský.

 

Huszár majer, tak sa kedysi dedina Krvavé Šenky volala. Jej histórii sa dlhé roky venuje aj bývalý starosta tejto obce. Približne okolo roku 1848 sa o zmenu názvu postaral mrazivý biznis, ktorý sa odohrával v krčme. „Dali pocestnému najesť, napiť a potom ho podrezali. Zabili. O majetok sa vzápätí delili,“ hovorí Práznovský.

 

Príbeh hovorí o tom, ako jedného dňa istý pán z Dobrej vody išiel z Hlohovca do Nitry a celkom neplánovane sa musel zdržať v Hlohovci. Brána do Nitry už bola ale dávno zavretá, tak sa pán aj so svojou družinou rozhodol prenocovať niekde po ceste. Jeden zo sluhov sa musel vrátiť do Hlohovca, pretože jeho koňovi sa odtrhla podkova. Dohodli sa teda, že ich neskôr dobehne. Družina však v horách zablúdila a v zlom a daždivom počasí ich zastavil záhadný muž v klobúku a ponúkol im ubytovanie v Krvavých Šenkoch.

Sluhov ubytoval na slame, ale pána zobral do krčmy, ktorá dnes už nestojí. Ponúkol mu červeného vína a pánovi sa zapáčila jedna slúžka, ktorá bola vraj hluchonemá. Tá mu však napísala na lístok, ktorý mu potajme podala, aby to víno nepil, lebo je otrávené. Pán sa radšej vína nedotkol a šiel si ľahnúť. V izbe ale našiel krvavú plachtu a tak dvere podložil pre istotu stoličkou. V strede noci sa mu však do izby so sekerami začali dobíjať zbojníci. Našťastie vtedy dorazil do krčmy aj sluha, ktorý sa zdržal so svojím koňom v Hlohovci. Svojho pána aj s pomocou ďalších sluhov zachránil a šéfa týchto zbojníkov zadržali. Následne celú krčmu prehľadali a v pivnici našli 3 mŕtve dievčatá. Hovorí sa, že títo zbojníci posielali mladé dievčatá samotnej Alžbete Báthoryovej, dodáva bývalý starosta obce.

 

 

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov