TOP 10

TOP10: Najväčšie zlyhania miliardárov v dejinách

zlyhania

videní: 3.5K

8. Allen Stanford

ft.com

Bývalý miliardár, ktorý približne 20 rokov predával podvodné vysoko výnosné depozitné certifikáty. Tieto peniaze následne používal na rôzne podivné investície a taktiež na financovanie svojho luxusného života.

V roku 2008 mal jeho majetok hodnotu 2,2 miliardy dolárov. V roku 2012 dostal trest vo výške 110 rokov väzenia. Ten si odpykáva vo väznici na Floride. Predajom jeho majetku sa podarilo získať približne miliardu dolárov, čím sa aspoň časť peňazí vrátila podvedením ľuďom.

9. Adolf Merckle

dw.com

Podnikateľ, ktorého poznačila finančná kríza v roku 2008. Taktiež mu nepomohla špekulatívna investícia proti nemeckej automobilke Volkswagen. Adolf Merckle sa snažil získať miliardu dolárov pomocou rôznych úverov, ktoré chcel použiť na pokrytie strát jeho konglomerátu VEM Vermouegensverwaltung.

Adolf Merckle však túto skutočnosť nedokázal uniesť a skočil pod vlak. Po smrti sa spoločnosti chytil jeho syn Ludwig, ktorému sa spoločnosť podarilo zachrániť a to aj napriek tomu, že odpredal niekoľko podielov. Spoločnosť ma v súčasnosti hodnotu 5 miliárd dolárov. Adolf Merckle mal v roku 2008 majetok v hodnote 12,8 miliardy dolárov.

10. Michail Chodorkovskij

nmhmedia.sk

Chodorkovskij bol šéfom ruského ropného a plynárenského gigantu Jukos. V minulosti bol aj najbohatším mužom Ruska. V roku 2004 mal jeho majetok hodnotu 15 miliárd dolárov. Bol však zatknutý a uväznený za daňové úniky, spreneveru a podvod.

Jukos, kedysi najväčšia ropná spoločnosť v Rusku, v roku 2006 vyhlásila bankrot a väčšinu jej aktív pod seba prevzala spoločnosť Rosnefť. Chodorovskij dostal v roku 2013 milosť a presťahoval sa do Londýna.

Zdroj: Forbestopdesat

« 1 2 3 4

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov