TOP 10

TOP10: Najväčšie zlyhania miliardárov v dejinách

zlyhania

videní: 3.6K

V dnešnom príspevku tie najväčšie zlyhania miliardárov v dejinách ľudstva. Títo ľudia nám tak dokážu, že s veľkými peniazmi prichádza aj veľká zodpovednosť a pomyselná čiara medzi bohatstvom a chudobou je naozaj tenká.

Možno v tebe rezonuje nedávny kolaps kryptoburzy FTX a následný “bankrot” jej zakladateľa. Sam Bankman-Fried bol ešte pred pár dňami miliardár no v priebehu pár dní sa mu podarilo dostať do tohto zoznamu.

Prepad FTX spustila zlá finančná situácia sesterskej spoločnosti Alameda Research. To spôsobilo paniku investorov, ktorí z burzy začali vyberať peniaze. The Wall Street Journal neskôr odhalil, že sesterská spoločnosť použila až 10 miliárd dolárov svojich klientov na rizikové investície, čo sa považuje za nezákonne.

Podľa Forbesu sa majetok Sama Bankmana-Frieda znížil zo 17 miliárd na menej ako 1 miliardu dolárov. Hodnota jeho majetku aj naďalej klesá a nezastaviteľne sa blíži k nule.

Dnes sa však nezameriame iba na tento prípad, ale ukážeme si 10 najväčších zlyhaní miliardárov v dejinách ľudstva.

1. Kanye West

CNN.com

Kanye West v októbri tohto roka zverejnil na sociálnych sieťach zopár nevhodných komentárov, ktoré sa nepáčili jeho obchodnému partnerovi – spoločnosti Adidas. Tá s ním okamžite rozviazala spoluprácu. Mesiac pred týmto incidentom s Westom zrušila dlhodobú spoluprácu značka Gap, rovnako aj Balenciaga, FootLocker, talentová agentúra CAA a banka JP Morgan.

Hudobník, ktorý si mimochodom hovorí “Ye”, má stále majetok v hodnote približne 400 miliónov dolárov – nehnuteľnosti, hotovosť, hudobný katalóg. Rovnako má aj podiel v značke oblečenia Skims. Pred týmto krachom sa jeho majetok odhadoval na 2 miliardy dolárov.

1 2 3 4 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov