Zaujímavosti

Prežitie v divočine: 7 neskutočných príbehov ľudí, ktorí sa stratili

prežitie v divočine

videní: 1.1K

Je to smutné, ale každý rok sa objavujú prípady o ľuďoch, ktorí sa stratili v krajine a nedokázali sa vrátiť späť. A len málo je takých, ktorí dokázali takéto utrpenie prežiť. Dnes ti prinášame príbehy ľudí, ktorí prežitie v divočine zvládli a vrátili sa naspäť k svojím rodinám. 

12-dňové utrpenie Jamieho Nealea

V júli 2009 sa len 19-ročný Londýnčan stratil v hustom lese Blue Mountains v Austrálii, keď sa sám vybral na túru. Z nevinného jednodňového výletu sa stal 12-dňový boj o prežitie v divočine. Aby prežil, jedol semená a rastliny a prikrýval sa kôrou zo stromov. I napriek tomu, že nad ním lietal vrtuľník, nepodarilo sa im ho nájsť a dostať do bezpečia. Našli ho až dvaja turisti, ktorí ho zniesli do blízkej nemocnice.

Pád z výšky troch kilometrov a 9 dní v divočine prežila Juliane Koepcke

divočina

Presne 24. decembera v roku 1971 cestovali matka s dcérou z Nemecka s istým komerčným lietadlom. Lietadlo zasiahol blesk. To sa následne rozpadlo priamo v strede a len 17-ročná dcéra vypadla z 3-kilometrovej výšky na zem. Presnejšie do Amazonského pralesa. Zachránilo ju iba to, že bola stále pripútaná k svojmu sedadlu a celú túto nehodu prežila iba s ľahšími zraneniami. Mala zlomenú kľúčnu kosť, poranenú ruku a opuchnuté oko. Našťastie našla potok a ako ju učil otec, išla po prúde, pretože ten vedie k civilizácii. Po deviatich dňoch v džungli našla čln, ktorý bol upevnený v prístave, kde si následne s benzínom vydezinfikovala rany. Vlastník člna ju našiel ešte v ten deň a hneď na druhý deň bola prevezená letecky do nemocnice.

Pátranie Andrewa Gaskella po duchovnosti sa zmenilo na 2-týždňové prežitie v divočine

V Malajzii 20. októbra 2016 sa počas túry v Národnom parku Gunugu Mulu stratil 25-ročný Austrálčan. Zámerne odbočil a pokračoval tak mimo turistických chodníčkov, aby sa viac spojil s prírodou. Následne sa však stratil a cestu späť si už nepamätal. Po dvoch týždňoch ho našťastie našli záchranári dehydrovaného, podvyživeného a na nohách mal pijavice. 

 

Yossiho Ghinsberga našli po 3 týždňoch

Veľké dobrodružstvo v roku 1981 sa pre Ghinsberga zmenilo na krutý boj o život. Hneď po skončení služby v izraelskom námorníctve sa Ghinsberg vydal aj s kamarátmi na výlet do Amazonskej džungle. Od partie sa však oddelil a následne sa v pralese stratil. Počas troch týždňov jedol bobule a vtáčie vajcia, vďaka čomu prežil. Ako sám neskôr hovoril, v džungli ho skoro zožrali veľké červené mravce. Tie mu spôsobili zranenia, ktoré mu začali hniť. Po troch týždňoch ho našli záchranári. Mal tak trocha veľké šťastie v nešťastí, pretože bol vyhlásený za nezvestného a záchranári tak chceli ukončiť pátranie. Keď si chceš prezrieť skutočný príbeh o tomto mužovi ako prežil, film Jungle z roku 2017 s Danielom Redcliffeom ti celý boj presne ukáže. Trailer k filmu si môžeš pozrieť aj tu. 

Aleksandr Kovalev prežil tvrdú sibírsku zimu a dva týždne mu robili spoločnosť medvede a vlci

Aleksandr, ktorý pracoval ako zlatokop a vodič, sa v roku 2017 stratil v sibírskej tajge v ukrutnej zime. Keď objavili jeho kamión, v ktorom boli záhadne zanechané aj okuliare, bez ktorých skoro nevidel, nastalo veľké pátranie. Po dvoch týždňoch sa objavil na diaľnici, kde ho následne zachránili a previezli ihneď do nemocnice. Našťastie mal len omrzliny na jednej nohe. Traumu má však dodnes. Nevie si vysvetliť ani spomenúť, prečo sa stratil ani ako mohol v takej divočine prežiť. 

Shannon Leah Fraser sa zázračne podarilo prežiť celých 17 dní vo voľnej prírode.

Išla si len prevetrať hlavu po hádke so snúbencom, ale domov sa už tak skoro nevrátila. Len 30-ročná Austrálčanka sa stratila v divočine a nemohla nájsť cestu späť. Keď sa nevracala istý čas, snúbenec to ohlásil na polícii a začalo sa tak pátranie. Po 17 dňoch sa jej podarilo nájsť za pomoci farmára Brada Fincha cestu späť a ten jej následne pomohol dostať sa do nemocnice. Prežila len vďaka chrobákom a rybám, ktoré jedla a vďaka čistej vode z potoku, ktorú pila. Jej pokožka krvácala, pretože bola spálená a na nohách mala obrovské pľuzgiere.

Nepodarený výlet Madeline Connellyovej sa zmenil na prežitie v divočine

Len 23-ročná Madaline sa vybrala presne 4. mája 2017 na výlet do púšte v severozápadnej Montane. V priebehu niekoľkých hodín sa stratila a cestu naspäť si už nepamätala. Zachádzala viac do púšte, úplne bez jedla a vody. Bol s ňou len jej pes Mogi. Nájdená bola po 6 dňoch intenzívneho hľadania. Prežila aj napriek nízkym teplotám a divokej zvery.

Zdroj : BrightSide.me | YouTube.com Topdesat.sk

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov