Tipy a triky

Každodenné zlozvyky, ktoré zabíjajú tvoje vlasy


videní: 997

Aj keď je tvoj šampón akokoľvek drahý, tvoje vlasy vyzerajú čoraz redšie. Možno by si sa mal bližšie pozrieť na svoju rutinu. Aj jednoduché veci ako použitie nesprávnej vlasovej gumičky alebo zabalenie vlasov do uteráka ich môže poškodiť a spôsobiť z dlhodobého hľadiska vážne škody. 

1. Tvoje vlasy sa šúchajú o vlnu

7 denných návykov, ktoré zabíjajú vaše vlasy

Vlnené plášte zahrejú v chladnom počasí, ale tento materiál môže byť pre vlasy škodlivý. Vlna nahromadí statickú elektrinu a spôsobí, že sa k nej prilepia, čo nakoniec vedie k ich lámaniu. Keď tvoja hriva v daždivých dňoch zmokne, stane sa krehkou a ľahšie sa láme.

2. Ješ tuniaka

7 denných návykov, ktoré zabíjajú vaše vlasy

Aj keď je tuniak veľmi výživný a slúži ako skvelý zdroj mnohých stopových prvkov, obsahuje aj vysoké množstvo ortuti. Tento toxický ťažký kov môže spôsobiť vážne zdravotné problémy a mnoho lekárskych odborníkov odporúča jesť tuniaka s mierou. Podľa štúdie môže byť konzumácia ortuti tiež spojená s náhlym vypadávaním vlasov.

3. Na vysušenie vlasov používaš uterák alebo sušič vlasov

7 denných návykov, ktoré zabíjajú vaše vlasy

Väčšina z nás je zvyknutá zabaliť si vlasy po sprchovaní do turbanu z uteráku, ale bavlnené uteráky môžu spôsobiť lámanie vlasov. Pravidelné používanie sušiča vlasov môže tiež prispieť k lámavosti a matnosti vlasov. Ak chceš vlasy vysušiť šetrnejšie, drž fén asi 30 centimetrov od vlasov.

4. Používaš elastické gumičky do vlasov

7 denných návykov, ktoré zabíjajú vaše vlasy

Pevne stiahnuté účesy, môžu spôsobiť poškodenie vlasov. Otočenie pružného pásu spôsobuje tlak na vlasy, čo z dlhodobého hľadiska môže spôsobiť ich lámanie. Ak rada nosíš vlasy v cope, stav na gumičku potiahnutú látkou alebo špirálovitú gumku do vlasov.

5. Aplikuješ vlasový kondicionér od korienkov

7 denných návykov, ktoré zabíjajú vaše vlasy

Kondicionér je nevyhnutný na to, aby tvoje končeky zostali jemné a vyživené, ale pri nesprávnom použití môžu vlasy pôsobiť chaoticky. Ak ho nanesieš na korienky, môže to pôsobiť zaťažujúco a korienky budú dokonca vyzerať mastnejšie. Nanášaj kondicionér iba na dĺžku a končeky.

6. Suchý šampón používaš príliš často

7 Daily Habits That Are Killing Your Hair

Suchý šampón je dokonalým šetričom vlasov a dodá hrive svieži vzhľad, keď nemáš čas. Ak ho však budeš používať príliš často, môže spôsobiť svrbenie, vysušovať a vytvárať lupiny. Nezdravá pokožka hlavy môže zase spôsobiť vypadávanie vlasov a zabrániť ich rastu.

7. Dávaš si slnečné okuliare na hlavu

7 Daily Habits That Are Killing Your Hair

Ak si dáš slnečné okuliare na hlavu, určite ti to pomôže, aby si ich nestratila, ale ak to robíš pravidelne, môže to nakoniec spôsobiť, že tvoje vlasy budú redšie. Tesnosť okuliarov môže znížiť prietok krvi do pokožky hlavy a spomaliť rast vlasov.

Zdroj: Brightside topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov