TOP 10

TOP10: Turecko, ako ho bežný návštevník nepozná 1. časť


videní: 2.1K

Turecko má všetko, čo potrebuješ pre dobrý odpočinok: horúce slnko, nádherné more a úžasné pláže. Ľudia v Turecku sú tiež skutočne pohostinní, a preto sa turisti radi do Turecka vracajú znova a znova. Čo sa však o Turecku na dovolenke len tak nedozvieš?

1. Keď hostia prídu do domu, nechajú topánky vonku

12 vecí o živote v Turecku sa z cestovateľskej šou nedozviete
  • Pred príchodom do bytu si topánky vyzujú. Ľudia ich nechávajú vonku. V tureckom dome by pre hostí malo byť pár párov papúč, ale mohol by si tam doraziť aj s vlastnými a nikto by nebol prekvapený.
  • Dobrý hostiteľ sa vykradne, zatiaľ čo jeho hostia popíjajú čaj, a otočí topánky hosťom špičkami smerujúc od dverí, aby sa im pri odchode ľahšie obuli.

2. Všetky ženy sú považované za krásne, len rôznymi spôsobmi

12 vecí o živote v Turecku sa z cestovateľskej šou nedozviete
  • V Turecku sú ženy veľmi elegantné. Niektoré z nich majú čižmy za každého počasia. Turecké ženy v Európe spoznáš jednoducho podľa ich topánok.
  • Ak máš svetlú pokožku, svetlé oči a malý rovný nos, si krásna. Ak máš tmavú pleť a oči, si turecká kráska. V oboch prípadoch ťa budú muži v Turecku zbožňovať. V Turecku je ľahké byť krásny.

3. Tureckí muži sú skutočne impulzívni a sú veľkými fanúšikmi športu

Turecko
  • Turecký muž potrebuje jedno stretnutie, aby ti povedal, aké vážne sú jeho plány: mohol by povedať, že chce vyskúšať randenie, a dokonca aj navrhnúť manželstvo. A v 99 % prípadov to tureckí muži myslia vážne. Aspoň vtedy, keď sú v danom okamihu.
  • Ak turecký manžel príde domov a jeho hlas je chrapľavý, vyzerá červeno a prevráti dom hore nohami, je to pravdepodobne preto, lebo práve vyhral jeho obľúbený futbalový tím.

4. Turci sú skutočne pohostinní

  • “Mojím najväčším kultúrnym šokom bola priateľskosť a súcit ľudí. Spýtal som sa jedného muža, ako sa dostať do tureckých kúpeľov, ktoré som našiel v brožúre. Povedal mi, aby som tam nešiel a že je to pasca na turistov. Povedal, že ma vezme do SKUTOČNÉHO tureckého kúpeľa. Hovoril s majiteľmi po turecky, preložil mi cenníky a nechal ma, aby som mal skvelé skúsenosti za nižšie ceny, ako propagovala turistická pasca.”
  • “Turecko ti dá pocit, že si  zaujímavý človek, pretože všetci sú neuveriteľne zdvorilí. Iba s úsmevom budú sedieť a rozprávať sa s vami o čomkoľvek na svete. A potom o vás môžu povedať niečo, s čím nemôžete nesúhlasiť. Presne takí tu ľudia sú.”
  • “Kamkoľvek sme šli, ľudia srdečne a veselo pozdravili moje deti a dali im niečo – tabuľku čokolády, kúsok cukríka a dokonca balíček papierových vreckoviek, keď nenájdu niečo krajšie, čo by mohli ponúknuť. To sa dotklo našich sŕdc. Moja teraz sedemročná dcéra ma stále žiada, aby som ju vzal späť tam, kde sú ľudia k deťom „milí a veľkorysí“. Nikdy sme nič podobné nezažili v žiadnej inej krajine, v ktorej sme boli. “

5. Turecko má divný postoj k zákonom o vedení vozidla

12 Things About Living in Turkey You Won’t Learn From a Travel Show

„V Turecku predstavili nové chladné modré cesty! Niektorí cyklisti používajú aj túto cestu, ale zatrúbili sme na nich a vytlačili ich z cesty. Problém je vyriešený.”

  • “Jazda v Turecku je veľmi neobvyklá. Existujú samozrejme vodičské zákony, ale nie každý ich dodržiava. Istanbulská doprava pripomína skôr Brownov pohyb v 3D. Bol som jediný človek v meste, ktorý použil smerovku!”

Zdroj: Brightside topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov