Tipy a triky

Tieto jedlá ti pomôžu dobre sa vyspať! 1. časť


videní: 1.6K

Ak si myslíš, že patríš k ľuďom, ktorí sa po každom jedle cítia ospalí a za svoju únavu vinia porciu dobre upečeného kuraťa, mohol by si sa mýliť. Ako sa ukázalo, ide o jeden z najväčších mýtov o jedle. Naozaj však existujú bežné jedlá, ako napríklad niektoré orechy, ktoré ti skutočne môžu pomôcť rýchlejšie zaspať. Nielen to, ale môžu liečiť nespavosť a pomôcť ti mať pokojný spánok bez toho, aby si sa zobudili uprostred noci. O ktoré jedlá ide?

1. Losos

8 jedál, ktoré vám pomôžu dobre sa vyspať

Mastné ryby, najmä lososy, sú bohaté na omega 3 mastné kyseliny a vitamín D. Predpokladá sa, že táto jedinečná kombinácia je veľmi prospešná pri liečbe nespavosti. Dôvodom je, že tieto 2 veci pomáhajú produkovať viac serotonínu, o ktorom sa dokázalo, že podporuje lepší spánok.

Konkrétnejšie sa zistilo, že ľudia s nedostatkom vitamínu D sú náchylnejší na problémy so spánkom. A divoký losos je jedným z najbohatších zdrojov vitamínu D.

2. Jedlá ako mandle a vlašské orechy

8 jedál, ktoré vám pomôžu dobre sa vyspať

Mandle sú bohaté na látku zvanú melatonín. Sú tiež bohaté na horčík a vápnik , 2 minerály, ktoré pomáhajú uvoľniť vaše svaly. Horčík funguje tak, že zmierňuje zápaly, ktoré môžu človeku spôsobiť veľa úzkosti a bolesti.

Vlašské orechy majú veľmi podobné vlastnosti a obsahujú tiež tryptofán , aminokyselinu vyvolávajúcu spánok. Zistilo sa, že táto kyselina poskytuje pomoc pacientom trpiacim ľahkou nespavosťou. Tiež sú bohaté na mastné kyseliny, ktoré zvyšujú hladinu serotonínu, ktorý ti pomôže zaspať ešte rýchlejšie.

3. Bylinkový čaj

jedlá

Najmä čaj z harmančeka obsahuje vysoké dávky flavónov a apigenínu. Na jednej strane flavóny znižujú zápal, ktorý vyvoláva spánok bez stresu. Na druhej strane je apigenín skvelým antioxidantom, ktorý má schopnosť podporovať ospalosť a znižovať účinky nespavosti.

Mučenka je známa liana, ktorá pomáha ľuďom vyrovnať sa s nespavosťou, úzkosťami a bolesťami. Je to liek, ktorý pomohol ľuďom znížiť mozgovú aktivitu. To je ideálne, pretože mnohým ľuďom sa mozog plne aktivuje aj po tom, čo sa uložia do postele.

4. Kiwi

V  štúdii, ktorá sa uskutočnila v roku 2011, bolo 24 účastníkov kŕmených 2 kiwi jednu hodinu pred spánkom počas 4 týždňov. Na konci tohto obdobia si všetci účastníci všimli vylepšené spánkové vzorce. Pozorovali, že lepšie spia, rýchlejšie zaspávajú a nebudia sa uprostred noci. Predpokladá sa, že vysoká hladina serotonínu v kiwi je hlavným dôvodom, prečo môžu byť také prospešné, pokiaľ ide o nespavosť.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov