Tipy a triky

TOP10: potraviny, ktoré máš skladovať v chladničke 1. časť


videní: 588

Pokiaľ ide o skladovanie výrobkov, je potrebné zohľadniť množstvo faktov, aby boli potraviny čo najdlhšie čerstvé, bezpečné a chutné. Zlé podmienky môžu viesť k nepríjemným následkom, ako sú znehodnotené potraviny, množenie plesní alebo dokonca napadnutie chrobákmi. Všetci vieme, aké dôležité je skladovať potraviny ako mlieko či šunka v chladničke, ale oveľa viac produktov môže mať prospech z pobytu v chladničke. Môže to zvýšiť ich trvanlivosť, zlepšiť chuť a tak ďalej. Aby si si doprial naozaj chutné a čo najviac čerstvé jedlo, tieto potraviny by si mal skladovať radšej v chladničke.

1. Potraviny ako múka

10 populárnych jedál, ktoré by sme mali začať skladovať v chladničke

Múka by sa mala vo všeobecnosti skladovať na chladnom a tmavom mieste – ideálne vo vzduchotesnej nádobe. Takto je výrobok chránený pred chrobákmi a vydrží dlhšie čerstvý. Otvorená biela múka môže byť v skutočnosti v chladničke až 12 mesiacov v absolútnom poriadku, zatiaľ čo pri izbovej teplote vydrží len 6 až 8 mesiacov.

2. Sušené ovocie a zelenina

potraviny

Sušené ovocie a zelenina môžu byť skutočne uskladnené v polici na dlho, až 6 mesiacov. Je to však bezpečné iba pokiaľ sa neotvoria. Potom, čo sa tak stane, je najlepšie , aby sa tieto potraviny uschovávali v chladničke, čo môže predĺžiť ich skladovateľnosť od 1 mesiaca do 6 mesiacov.

3. Pečené výrobky

10 populárnych jedál, ktoré by sme mali začať skladovať v chladničke

Aj keď sa chlieb neodporúča skladovať v chladničke (hlavne, ak je domáci), výrobky ako buchty, rožky a ďalšie môžu v chladničke „žiť“ o niečo dlhšie, ako by boli v špajze (až o 3 týždne). Skladovanie otvorených vreciek s tortillami v chladničke im umožňuje zostať čerstvé až 3 mesiace. V konečnom dôsledku by sa cesto na pizzu, rožky a sušienky nemali vôbec uchovávať pri izbovej teplote, pretože to nie je bezpečné.

4. Jablká

10 populárnych jedál, ktoré by sme mali začať skladovať v chladničke

Toto ovocie vydrží čerstvé a šťavnaté pokojne aj celý mesiac, ak je uložené v chladnom prostredí a chránené proti vlhkosti. Odporúča sa, aby si jablká neumýval skôr, ako ich budeš jesť, pretože by sa mohli znehodnotiť.

5. Prírodné arašidové maslo

10 Popular Foods We Ought to Start Storing in the Fridge

Neotvorené prírodné arašidové maslo môžeme skladovať pri izbovej teplote (aj keď v chladničke vydrží dlhšie čerstvé). Po otvorení však odborníci trvajú na tom , že by si ho mal uchovávať iba v chladničke.

 

Zdroj: Brightside topdesat

b
Komentáre
Hore

online geldanlagen geldanlagen