Zaujímavosti

Tajomná správa z vesmíru – 1.časť

vesmír

videní: 2.1K

Ako po minulé roky, aj v roku 2021 vám z našej redakcie prinášame ďalší zaujímavý článok. Tentokrát sa spoločne pozrieme na signál Wow! – tajomnú správu z vesmíru. Ľudstvo totiž odmieta pripustiť, že život existuje iba na Zemi. Už v staroveku sa ľudia dívali na hviezdy a hľadali dôkaz alebo znamenie, že vo vesmíre nie sme sami. Pohodlne sa usaďte, začíname prvou časťou článku.

Túžba nájsť známky života mimo našej planéty má hneď niekoľko podôb. Vedecká obec pripúšťa možnosť, že by vo vesmíre mohla existovať inteligentná alebo primitívna forma života. Neexistuje stopercentná istota, ale odborníci z oboru astrobiológie sa nazdávajú, že je veľmi pravdepodobné, že život vznikol aj v iných galaxiách. Táto hypotéza je založená na predpoklade, že fyzikálne a chemické zákonitosti platia nielen na Zemi, ale aj v celom vesmíre. To znamená, že proces, ktorým vznikol na Zemi život, by sa mohol zopakovať na akomkoľvek mieste s rovnakými podmienkami. Ďalšou oblasťou, ktorá skúma mimozemský život, je ufológia. Tá sa zaoberá mimozemskými lietajúcimi objektmi a zbieraním dôkazov o mimozemskej existencii na Zemi.

Nech sa na to pozeráme z akéhokoľvek uhla, je jasné, že na začiatku 21. storočia je ľudstvo vo vesmíre „osamotené“. Keď si odmyslíme nespočetné množstvo lietajúcich objektov, ktoré ľudia spozorovali, ako aj únosy na mimozemské vesmírne lode a zvláštne nevysvetliteľné stretnutia s mimozemskými bytosťami, tak jediným vierohodnejším vedeckým (a o to znepokojivejším) dôkazom existencie mimozemskej inteligencie je ten, ktorý zaznamenali 15. augusta 1977 v observatóriu Big Ear, ktoré je súčasťou štátnej univerzity v Ohio v USA. Bolo približne 23:15, keď astronóm Jerry R. Ehman zachytil prostredníctvom rádiovej antény znepokojujúci signál neznámeho pôvodu, ktorý trval 72 sekúnd. Išlo o kód 6EQUJ5, teda signál, ktorý bol v porovnaní s vyžarovaním iných vesmírnych telies oveľa silnejší (30-krát intenzívnejší ako šum) a presnejší a zdalo sa, že pochádza z jedného bodu vo vesmíre. V podstate sa veľmi podobal na signály používané na komunikáciu na Zemi. Vyzeralo to tak, že niekto vo vesmíre signál zámerne vysiela. Pokračujeme druhou časťou článku.

Zdroj: advancedsciencenews topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov