Zaujímavosti

Skutočný príbeh: Princ Philip mal ťažké detstvo


videní: 4.5K

Najdlhšie slúžiaci britský monarcha, princ Philip, oslávil tento mesiac 99 rokov. Stále sa usmieva, aj keď v priebehu rokov prišiel o rodinu, zápasil s peniazmi a obetoval veci, ktoré najviac miloval, od svojej kariéry až po priezvisko.

Grécke korene a rodinné problémy

Young Prince Philip : News Photo

Philip sa narodil na gréckom ostrove Korfu v roku 1921 v ako následník trónov Grécka a Dánska, ale veci sa nevyvinuli veľmi dobre. Krátko po jeho narodení bol Philipov strýko nútený vzdať sa trónu a rodina princa Philipa musela utiecť do Francúzska. Niesli ho v provizórnej postieľke vyrobenej z krabice na ovocie. Neskôr bola matka princa Philipa liečená v psychiatrickej liečebni a bola jej diagnostikovaná schizofrénia. Jeho otec sa vzdialil a sotva zostal v kontakte so svojou rodinou.

Princ Philip bol svedomitý študent so sľubnou kariérou v námorníctve

Príbeh princa Filipa: od jeho tvrdého detstva po to, že sa stal 99-ročným vojvodom

Vo svojej mladosti bol Philip opísaný ako „ je to smutná osoba, ale vždy bol pozoruhodne slušný.“ Kvôli šetreniu peňazí navštevoval školu v Nemecku, ktorú vlastnila jeho rodina. Bohužiaľ, len o niekoľko rokov neskôr, jeho sestra a jej rodina, vrátane 3 malých detí, zahynula pri leteckej havárii. Jeho strýko a opatrovník lord Milford zomrel budúci rok na rakovinu kostnej drene.

Absolvoval kurzy, prihlásil sa na Kráľovskú námornú akadémiu a vynikal ako „najlepší kadet“ skupiny a stal sa jedným z najmladších prvých poručíkov kráľovského námorníctva.

Mladá láska, ktorá rozkvitla do manželstva

princ Philip

V roku 1939 princ Philip sprevádzal 2 princezné kráľovskej rodiny a vtedy sa spoznal aj s princeznou Elizabeth. Do roku 1946 si manželia posielali milostné listy, keď Philip požiadal kráľa o jeho požehnanie, aby si vzal Elizabeth. Kráľ ho pôvodne neschválil, pretože podľa kráľovských štandardov bol Philip považovaný za „chudobného“ .

Bol to grécky princ a mal nacistických príbuzných. Keďže Elizabeth mala skutočne blízko k svojmu otcovi, presvedčila Kráľa Georga, ale Philip sa musel vzdať svojich kráľovských titulov, naturalizovať sa ako britský občan, vzdať sa náboženstva a prijať priezvisko svojej matky „Mountbatten“, pretože jeho pôvodné priezvisko bolo veľmi zviazané  s nemeckými koreňmi. V deň svadby mal údajne na svojom bankovom účte 12 pencí.

The English Royal Family In 1951 : News Photo

Dôsledok toho, že bol manželom kráľovnej

Famille royale britannique : News Photo

Po smrti kráľa Georga bolo oznámené vyhlásenie, že nová kráľovná nepreberie priezvisko svojho manžela a bude pokračovať ako Windsor. Toto vojvodu skutočne rozrušilo – „Som jediný človek v krajine, ktorý nemá dovolené dať svoje meno svojim deťom. “

Philipovi tiež nezostala iná možnosť ako vzdať sa kariéry v námorníctve. „Mojou ambíciou nebolo byť predsedom Poradného výboru pre mincovňu. Nechcel som byť prezidentom WWF. Bol som požiadaný, aby som to urobil. Úprimne by som radšej zostal v námorníctve,“ povedal v rozhovore pre Independent .

A Service Of Commemoration - Afghanistan : News Photo

Dôchodok a najstarší muž v britskej kráľovskej rodine

Queen Elizabeth II Attends The State Opening Of Parliament : News Photo

Prince Philip do dôchodku dokončil 22 219 samostatných projektov pre kráľovnú. Dôchodok mu žačal v roku 2017, vo veku 96 rokov. V súčasnosti je najdlhšie slúžiacim a najstarším mužským členom kráľovskej rodiny. Vojvoda má teraz 99 rokov a jeho čistý majetok sa odhaduje na približne 30 miliónov dolárov. Zatiaľ čo majetok jeho manželky má hodnotu vyše 500 miliónov dolárov a čistý majetok ich syna Charlesa je okolo 400 miliónov dolárov. Teraz a aj pred odchodom do dôchodku sa Philip venoval charitatívnej činnosti, najmä tej, ktorá sa týkala ochrany prírody. Cez jeho The Duke of Edinburgh Award školí tisícky mladých ľudí každý rok po celom svete.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov