TOP 10

TOP10: Podivné zákony v krajinách z celého sveta – 4. časť


videní: 2.3K

Každá krajina je iná a takisto sa v rôznych častiach sveta odlišujú aj zákony. Tieto zákony niekedy hraničia so skutočne smiešnymi vecami a inokedy poukazujú na dôležité kultúrne hodnoty.

Pri čítaní znenia sa aj úradníci musia chytať za hlavu, pretože niektoré zákony sú naozaj smiešne. Pri množstve zákonov, ktoré má každá krajina, sa niekedy môže stať, že sa na tie staré jednoducho zabudne. Inokedy s pribúdajúcimi technológiami treba vymýšľať nové fígle, ako zakročiť proti bezočivým turistom, ktorí aj tak niekedy skončia za mrežami. Môžeš si prečítať štvrtú a zároveň poslednú časť.

V Austrálii je nezákonné narušiť svadbu

TOP10: Podivné zákony v krajinách z celého sveta - 4. časť

Aj keď sa kazateľ vždy pýta, či má niekto námietky, ak si práve na svadbe v Južnej Austrálii, nechaj si ich pre seba. V opačnom prípade by si mohol dostať pokutu až 10 000 dolárov a môžeš stráviť až dva roky vo väzení.

Na Floride nemôžu nosiť muži šaty bez ramienok

TOP10: Podivné zákony v krajinách z celého sveta - 4. časť

Napriek tomu, čo vidíš na videách z klubov South Beach, pre mužov je na Floride nezákonné nosiť šaty bez ramienok. Zákon však nehovorí, že by nemohli nosiť šaty zo špagetovými ramienkami alebo dlhými rukávmi.

V Toronte je nezákonné vyliezť na strom

TOP10: Podivné zákony v krajinách z celého sveta - 4. časť

Myslíš si, že v Kanade môžeš len tak vyliezť na strom? Predsa je ich tak veľa! No ak ťa chytia v provincii Ontario, zaplatíš mastnú pokutu, ak nemáš povolenie. V roku 2013 jeden mladý nadšenec pre lezenie na stromy dostal pokutu vo výške 365 dolárov.

V Číne sa o svojich starých rodičov musíš postarať

TOP10: Podivné zákony v krajinách z celého sveta - 4. časť

Ochrana práv a záujmov starších ľudí (vo veku nad 60 rokov) obsahuje niekoľko požiadaviek pre deti. Nesmú ich opustiť alebo uraziť, navyše sa o nich musia postarať a zabezpečiť ich. Ak nie, rodičia môžu požiadať o výživné!

V Connecticute je zakázané prechádzať cez ulicu na rukách

TOP10: Podivné zákony v krajinách z celého sveta - 4. časť

V tomto štáte je zakázané prechádzať cez ulicu po rukách, bicyklisti tam však podľa vyhlášky môžu jazdiť rýchlosťou nad 100 km/h.

V Indiane pozor na stopárov

Dodávka Stopař Auto Stop Vezměte S - Fotografie zdarma na Pixabay

Súd za znásilnenie hrozí vodičovi, ak by v jeho aute našli policajti stopárku mladšiu, ako 17 rokov bez pančúch, alebo naboso. Obyvatelia Indiany sa z dnes už ťažko zistiteľných historických príčin nesmú od októbra do marca kúpať vo vani, predávať a kupovať autá v nedeľu, prefarbovať vtáky a králiky a obchodovať s mliekom v predajniach vína. V skutku pozoruhodná krajina.

Podvádzanie sa v Hongkongu trestá smrťou

couple in bed | Tina Franklin | Flickr

V Hongkongu má žena právo zavraždiť svojho manžela, ak ho nachytá pri podvádzaní. Zákon však určuje, že tak môže urobiť iba holými rukami, zatiaľ čo mužovu milenku môže zo sveta zniesť akýmkoľvek spôsobom.

Na Floride je maximálna rýchlosť pre auto bez vodiča 96 km/hod

Usa Auto Vozidlo - Fotografia zdarma na Pixabay

Automobil bez vodiča smie ísť maximálnou rýchlosťou 96 km/h (60 míľ/h). Je zakázané slobodným dievčatám skákať v nedeľu padákom. Zakázané je tiež spievanie v plavkách, jazda na neoznačenom skateboarde, dokonca aj sprchovanie bez odevu(!).

Británia má tiež svoje plusy a mínusy

Westminster London Anglicko - Fotografia zdarma na Pixabay

Pred niekoľkými rokmi hlasovali obyvatelia Veľkej Británie za najabsurdnejší britský zákon. Na prvom mieste sa s počtom takmer 4000 hlasov umiestnil zákon, krotý zakazuje Britom umrieť v priestoroch parlamentu. V Londýne nie je po deviatej večer dovolené biť vlastnú ženu, pretože jej krik by rušil nočný pokoj. V britskej metropole je tiež zákonom zakázané „vydávať sa za dôchodcu z Chelsey“. Aj keď zmysel a okolnosti vzniku tohto zákona zostanú navždy utajené, aspoň sa môže Londýn pochváliť rekordom – už 150 rokov ho nikto neporušil.

Za zápach v Grécku hrozí pokuta

Citroen Sea Auto - Fotografia zdarma na Pixabay

V Grécku ti môžu zobrať vodičský preukaz za to, ak si za volantom nedostatočne oblečený alebo si sa pred jazdou neosprchoval a policajtovi zapáchaš. Rovnako je tam zakázané hrať na verejnosti digitálne hry, vrátane tých v mobile.

 

Zdroj: farandwide topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov