Zaujímavosti

Lietajúci balón zaniesol prianie 1450 km ďaleko. A splnilo sa!


videní: 1.6K

Keď vyrastáme a prestávame veriť v Santa Clausa, rozprávky a čokoľvek spoločné s mágiou, riskujeme tiež, že sny sú len detskou fantáziou. Deti so svojimi nevinnými očami a zasneným pohľadom na svet, ktorý nepozná hranice medzi skutočným a magickým, nás učia, že láskavosť a láska môžu urobiť aj nemožné. Prinášame ti tento krásny príbeh muža, ktorý navrhol plán, ako splniť prianie dievčaťa z inej krajiny, ktoré nepoznal, ale chcel ho urobiť šťastným. A za všetko môže jeden lietajúci balón.

Všetko to začalo, keď balón s prianím, ktoré bolo k nemu pripojené, odletel zázračne tisíce kilometrov ďalej

Dievča priviazalo písomné želanie k lietajúcemu balónu a keď ho zistil muž z inej krajiny, splnil to

Bolo to v decembri, keď sa Amin Adzhiev , farmár z Karachay-Cherkessia, náhodne pozrel na oblohu a na svoje prekvapenie zistil, že v jeho smere klesá zvláštny biely predmet. Keď sa k nemu priblížil, zbadal, že išlo o balón s pripojeným listom. Chcel ho prečítať, ale bol v jazyku, ktorému nerozumel. Jediné, čo dokázal rozoznať bolo, že to napísalo malé dievčatko. Celá vec bola trochu nezvyčajná (buďme úprimní, nie každý sa v živote stretne s balónom s nečitateľnou správou), a tak sa rozhodol požiadať svojich priateľov o pomoc. Tí zdieľali príbeh na sociálnych sieťach, aby niekto mohol preložiť správu a zistiť, kto bol jej odosielateľ a čo napísal.

Zistil, že list bol napísaný v nemčine, že bol adresovaný Santa Clausovi a že ho podpísalo dievča menom Sophia, ktoré, ako sa zdá, malo 9 rokov. Dievčatko, ktoré žilo v Rakúsku, povedalo Santovi, že sníva o tom, že dostane rozprávkové šaty pre princeznú, stan v tvare stredovekého hradu, šatku a vianočný hoverboard . Svoju správu zakončilo tým, že žiadala o „veľa lásky pre všetkých, aby sa ľudia už viac nehádali.“

Začal teda plniť sen Sophie

balón

Keď si pán prečítal správu dievčatka, rozhodol sa stať sa jej Santa Clausom a začal zbierať peniaze na nákup darčekov do Vianoc. Ale tento vznešený a zdanlivo jednoduchý čin mal niekoľko významných komplikácií: musel zistiť, kde Sophia žila a získať dosť peňazí na pokrytie nákladov. A to všetko musel urobiť pred 25. decembrom, aby dievča mohlo dostať svoje darčeky do Vianoc“Všetci moji priatelia z celého sveta, vrátane Moskvy, rýchlo vyzbierali peniaze,”  uviedol hrdo. Stále však museli prísť na to, kto je malé dievčatko a neboli ochotní vzdať sa. Tak užívatelia sociálnej siete vykonali vynikajúcu detektívnu prácu.

Základné vodítko k objaveniu jej identity a miesta pobytu bolo na balóne, ktorý mal nápis múzea Oberndorf. Niektorí ľudia sa spojili s týmto miestom, ktoré ich informovalo o tom, že balóny vypustili deti, ktoré dostali za úlohu napísať vianočné priania. Získali tak zoznam účastníkov, našli mená rodičov Sophie a začali usilovne pracovať.

Sen, ktorý prekročil hranice

Dievča priviazalo písomné želanie k lietajúcemu balónu a keď ho zistil muž z inej krajiny, splnil to

Nakoniec sa im podarilo nadviazať kontakt s rodinou dievčaťa. Bolo to veľké prekvapenie pre Stefana, otca Sophie, keď jedného dňa dostal na sociálnej sieti správu v ruštine. List ho informoval o tom, že balón, ktorý jeho dcéra vypustila pred niekoľkými dňami, prekvapivo prišiel do inej krajiny, kde ho našli ľudia a že boli viac než ochotní splniť želanie jeho dcéry. Musel to byť pocit veľmi podobný tomu, ktorý mal nálezca, keď prvýkrát objavil balón.

Rodina Sophie prispela k tejto veci prijatím iniciatívy s veľkou radosťou. Santa bol teda schopný kúpiť a poslať jej darčeky včas, a dokonca si rodičia najali Santa herca, ktorý jej priniesol darčeky!

Sen, ktorý sa stal veľmi populárnym

Dievča priviazalo písomné želanie k lietajúcemu balónu a keď ho zistil muž z inej krajiny, splnil to

Rakúske aj ruské médiá sa veľmi zaujímali o priblíženie príbehu dievčatka s balónom prianí. Keď sa s ňou uskutočnili rozhovory, povedala miestnym médiám, že vďaka tejto skúsenosti sa chce naučiť rusky. Tiež prezradila, že budúci rok určite pošle ďalší balón s vianočnými prianiami, aby zistila, kde tentoraz skončí. Kto vie? Ak sú vaše želania splnené raz, možno by sa to mohlo opakovať.

Táto správa presiahla hranice týchto dvoch krajín a stala sa svetovou správou. Okrem skutočnosti, že balónu sa podarilo prejsť viac ako 1 450 kilometrov bez prasknutia, čo je už samé o sebe prekvapujúce, môže nám to ukázať, že kúzla v skutočnosti existujú. A nenachádzajú sa v rozprávkach ani v čarovných lampách, ani v Santa Clausovi, ale sú skryté v láskavosti ľudí, ako sú napríklad ľudia v tomto príbehu, ktorí sa zišli z rôznych častí sveta, aby zrealizovali prianie dievčatka.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov