TOP 10

TOP10+: Udalosti, ktoré sa stali pred 10 rokmi, hoci sa ti to nezdá


videní: 1.7K

Vnímanie časového horizontu je pre nás často skresľujúce. Zdá sa ti, že niektoré udalosti sa stali v minulom roku, no v skutočnosti uplynulo už 5 či 10 rokov.

Napríklad, prvá epizóda The Walking Dead bola vydaná v roku 2010. Potom vznikol Instagram. Zaspomínaj si aj ty, aké udalosti sa v predchádzajúcom desaťročí stali a zistíš, že starneš oveľa rýchlejšie, než si si myslel.

Justin Bieber sa stal umelcom roka

TOP10+: Udalosti, ktoré sa stali pred 10 rokmi, hoci sa ti to nezdá

Vtedy 16-ročný kanadský spevák Justin Bieber získal mnoho hudobných ocenení, vrátane ceny American Music Awards za umelca roka a nového umelca roka. Zaujímavé je, že videoklip k piesni “Baby” vydanej v tom istom roku sa stal najsledovanejším videom na YouTube, kým ho neprekonal Gangnam Style.

Tik Tok bol najpredávanejším singlom sveta

Prvý singel americkej speváčky Kesha z jej debutového albumu Animal sa okrem 1. miesta v hitparádach umiestnil na prvom mieste aj v rebríčku USA Billboard Hot 100. Táto pieseň sa v tom istom roku stala najpredávanejšou na celom svete.

Tajná svadba Orlanda Blooma a Mirandy Kerr

TOP10+: Udalosti, ktoré sa stali pred 10 rokmi, hoci sa ti to nezdá

Fanúšičky Orlanda teraz riešia jeho prichádzajúcu dcéru, ktorá sa narodí jeho žene Katty Perry. Pred desiatimi rokmi ale mala na Blooma zálusk modelka Victoria Secret, ktorá ho uvrhla do chomúta. Po troch rokoch sa ale manželstvo rozpadlo.

Uverejnil sa prvý príspevok na Instagrame

Ach, akí sme starí. Pred desiatimi rokmi bola vytvorená mobilná aplikácia Instagram. A prvý príspevok na seba nenechal dlho čakať: jeden z vývojárov platformy, Mike Krieger, uverejnil fotografiu, ktorú nafotil z okna svojej kancelárie v San Franciscu. O rok neskôr bola vydaná verzia aj pre operačný systém Android, po ktorej Facebook ohlásil nákup mobilnej fotografickej aplikácie Instagram za 1 miliardu dolárov.

Mark Zuckerberg sa stal mužom roka

TOP10+: Udalosti, ktoré sa stali pred 10 rokmi, hoci sa ti to nezdá

Časopis Time nazval 26-ročného Marka Zuckerberga, vývojára a zakladateľa sociálnej siete Facebook, osobou roka.

Počiatok éry The Walking Dead

TOP10+: Udalosti, ktoré sa stali pred 10 rokmi, hoci sa ti to nezdá

V USA predstavil cez kanál káblovej televízie AMC sériu The Walking Dead, ktorá hovorí o malej skupine ľudí, ktorí sa snažia prežiť zombie apokalypsu. Prvá séria priniesla pozitívne recenzie filmových kritikov aj divákov. V súčasnosti sa vysiela 10. séria. Seriál získal mnoho ocenení.

Mrakodrap Burj Khalifa bol sprístupnený

20 udalostí, ktoré sa stali pred 10 rokmi, hoci sa zdá, že to bolo len nedávno

Začiatkom roka bol v Dubaji v Spojených arabských emirátoch otvorený mrakodrap s výškou 828 m , ktorý sa stal najvyššou a najviac poschodovou budovou sveta.

Apple vydal prvý tablet – iPad

Apple Announces Launch Of New Tablet Computer : News Photo

Spoločnosť Apple vydala tablet iPad, ktorý novinári neskôr nazvali zabijakom notebooku. Mimochodom, o rok neskôr začali niektoré letecké spoločnosti nahrádzať tlačené verzie letovej príručky iPadom.

Najúspešnejší film Toy Story 3 vošiel do kín

20 udalostí, ktoré sa stali pred 10 rokmi, hoci sa zdá, že to bolo len nedávno

Tretia časť animovaného filmu o dobrodružstvách šerifa Woodyho a Buzza sa stala prvým filmom, ktorý zarobil viac ako 1 miliardu dolárov.

Vznikol najdrahší film všetkých čias – Avatar

20 udalostí, ktoré sa stali pred 10 rokmi, hoci sa zdá, že to bolo len nedávno

Akčný film Avatar sa v roku 2010 stal najdrahším filmom všetkých čias, pretože celkové náklady na produkciu dosiahli neuveriteľnú čiastku 1 790 439 000 dolárov. Tento rekord si držal 9 rokov, ale v minulom roku ho pokorila sága Avengers: Final, ktorá stála producentov o 7 miliónov viac.

Výbuch sopky Ejafjädlajökull patrí medzi horšie udalosti

Volcano Erupts In Iceland : News Photo

Názov sopky nachádzajúcej sa na Islande si veľa ľudí zapamätalo práve v roku 2010. 21. marca v noci došlo k prvej erupcii sopky a v nasledujúcich dňoch a mesiacoch dochádzalo k ďalším a silnejším. Z tohto dôvodu sa tvorili obrovské obalky sopečného popola, ktoré viedli k narušeniu leteckej dopravy v severnej Európe.

 

Zdroj: Adme topdesat

 

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov