Zaujímavosti

Divné veci, ktoré robia deti a dôvody, prečo ich robia

deti

videní: 2.7K

3Niekedy sa zdá, že deti sú v pokušení jesť najradšej pochúťky, ako sú špina na záhrade alebo soplík, ktorý sa im podarilo vykopať z nosa. Pre dospelých sa toto a veľa ďalších vecí, ktoré deti robia, môže zdať čudných a nevysvetliteľných. Napríklad by si sa mohol nechápavo pýtať, prečo si tvoje deti búchajú hlavu o postieľku predtým, ako idú spať. Ale v skutočnosti existuje dôvod, prečo tieto veci deti robia.

1. Zadržiavajú dych

Čo naozaj čudných 8 podivných typov správania detí

Počas zadržiavania dychu môže tvoje dieťa plakať a potom prestať dýchať až na 1 minútu, stuhnúť, zafarbiť sa do modra alebo šeda a dokonca na niekoľko minút omdlieť. A ver tomu alebo nie, v skutočnosti to nie je niečo, čo môže ovládať. Tieto príznaky sa môžu vyskytnúť, keď je tvoje dieťa nahnevané, rozrušené, bojí sa, je v šoku alebo bolesti. Aj keď to môže vyzerať strašidelne, zvyčajne je to neškodné a prestane sa to objavovať vo veku 4 alebo 5 rokov.

2. Deti si chcú neustále vyzliekať šaty

Čo naozaj čudných 8 podivných typov správania detí

Deti necítia hanbu, keď sú nahé. Nie je preto pre nich problém vyzliecť si šaty kedykoľvek a kdekoľvek – dokonca aj na verejných miestach. Mohli by to robiť, pretože ich oblečenie je nepríjemné alebo je im horúco. Ďalším dôvodom, prečo by sa mohli vyzliecť, je to, že sa to len naučili robiť sami, takže je to nová zručnosť, vďaka ktorej sa cítia viac nezávislé.

3. Pitie vody vo vani

Čo naozaj čudných 8 podivných typov správania detí

Deti nemusia pochopiť, že voda na kúpanie sa líši od vody na pitie. A keďže sa deti počas kúpania hrajú, voda je toho súčasťou, takže sa môžu rozhodnúť, že je zábavné ju piť.

4. Búchanie hlavy

Čo naozaj čudných 8 podivných typov správania detí

Keď zaspávajú alebo uprostred noci si niektoré deti búchajú hlavu do postieľky, vankúšov alebo matracov. Robí to asi 15% detí . A zatiaľ čo niektorí to považujú za poruchu, iní sa domnievajú, že ide o druh samo upokojujúceho správania, napríklad ako cmúľanie palca. V každom prípade je toto správanie zvyčajne neškodné a zastavuje sa samo, takže nie je potrebná žiadna liečba.

5. Pchanie vecí do uší, nosa a očí

Čo naozaj čudných 8 podivných typov správania detí

Deti radi skúmajú svet. Keď teda do uší, nosa a očí vkladajú malé veci, experimentujú s rôznymi predmetmi. Chcú len vidieť, ako pracujú a čo sa s nimi môže robiť.

6. Jedenie divných vecí

Čo naozaj čudných 8 podivných typov správania detí

Deti môžu jesť takmer čokoľvek – od soplíkov cez hmyz až po špinu. Chcú skúmať nové veci a aký je lepší spôsob, ako to urobiť, než využiť chuťové receptory?

7. Trhanie vlasov

Čo naozaj čudných 8 podivných typov správania detí

Deti mladšie ako 2 roky si môžu krútiť alebo ťahať vlasy, aby sa upokojili. Mohli by to urobiť aj preto, že sa nudia. Vo veku 3 rokov sa naučia, ako na to reagujú ich rodičia, a môže sa to stať súčasťou správania zameraného na hľadanie pozornosti alebo záchvatov hnevu. U starších detí môže byť ťahanie vlasov príznakom ADHD .

8. Chcú čítať tú istú knihu znova a znova

Čo naozaj čudných 8 podivných typov správania detí

Počúvanie príbehu, ktorý už poznajú, môže pomôcť deťom cítiť sa pod kontrolou. A táto kontrola im dáva pocit pohodlia. Vedia, že ich rodič im pred spaním prečíta knihu a vedia, ako príbeh prebehne, aby sa mohli uvoľniť a zaspať.

Zdroj: Brightside topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov